Salt og Peber i Odense

Salt & Peber i Odense har taget cateringkonceptet et skridt videre. Ved at etablere et antal lokale køkkener rundt om i Danmark, dækker man simpelthen en stor del af landet og spreder dermed sin filosofi bredt. Kvalitet er nøgleordet og man leverer "mad ind i huset" til både hverdag og fest.

"Vores kunder stiller fire hovedkrav til maden", siger Salt & Pebers ejer. "Det skal smage godt, det skal se lækkert ud, man skal blive mæt og prisen skal være rimelig." Det er skrappe krav for enhver restaurant. Ikke mindst i nu, hvor en økonomisk krise truer i store dele af Europa.

”Da krisen slog til kunne vi – næsten natten over – mærke at kunderne blev mere prisbevidste og valgte de profitable elementer som vin og brød fra. Det blev, med andre ord, endnu vigtigere at mine retter var profitable i sig selv. Noget som ikke er så let; bare du regner en smule fejl, ender det jo hurtigt i underskud og røde cifre..."

For at tilpasse sig kundernes krav og give dem god valuta for pengene udviklede Salt & Peber "Årstidens Tilbud", et tilbud, der bygger på råvarer som er i sæson, og som de kan købe i store volumer til en god pris. Kunden for dermed et rigtigt godt tilbud, og Palle kan beholde en god marginal.

”Den største post i mit budget er lønninger. Det er faktisk den dyreste ingrediens, når menuprisen regnes ud. Så smarte produkter, der optimerer produktionstiden – de kan virkelig mærkes på bundlinjen.”

Alle kan lave god mad med dyre og eksklusive råvarer, mener Palle. Men at lave god mad med billige råvarer stiller store krav til kokkens dygtighed.

"Jeg tror, det er vigtigt at satse lidt ekstra på at udvikle medarbejderne til at blive bedre og mere effektive. Nu arbejder vi altid to og to i køkkenet. Dels lærer medarbejderne af hinanden, men det har også vist sig, at arbejdet bliver mere effektivt på den måde."

 

Tilbage Til toppen Send siden Print siden
Kontrol Raport Maizena Maille Milda Crème Bonjour Lätta Knorr Lipton Hellmann's Phase Carte d'Or Becel
www.unileverfoodsolutions.dk