Hvad er forskellen på fødevareallergi og fødevareintolerance?

Fødevareallergi opstår, når kroppens immunsystem fejlagtigt angriber fødevareproteiner. Allergiske reaktioner varierer i sværhedsgrad og kan være dødelige. Symptomerne kan omfatte maveproblemer, udslæt, eksem, kløe i huden eller mund, hævelse af væv (f.eks. læber eller hals) eller vejrtrækningsbesvær.

Personer med fødevareallergi har brug for, at restauranter kan give dem nøjagtige oplysninger om ingredienser, så de kan træffe kvalificerede beslutninger om det, de bestiller.

Fødevareintolerance er simpelthen kroppens manglende evne til at fordøje en bestemt fødevare, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på almindelige former for fødevareintolerance, såsom laktoseintolerance (mælk). Symptomerne kan omfatte mavekramper, oppustethed og diarré.

Hvad er en anafylaktisk reaktion?

Mennesker med alvorlig fødevareallergi kan opleve anafylaksi, en potentielt livstruende allergisk reaktion, som kan resultere i et fald i blodtrykket, tab af bevidsthed, og endda død. Hvis en gæst har en allergisk reaktion, skal man tilkalde akut lægehjælp med det samme!

Vidste du?

At mange mennesker tror, at fødevareallergi og fødevareintolerance betyder det samme, hvilket ikke er tilfældet. Fødevareintolerance (f.eks. laktoseintolerance) involverer i modsætning til fødevareallergi ikke immunsystemet og er ikke livstruende.