Kom dit madspild til livs

Få hjælp til at bekæmpe dit madspild og spar penge

Madspild er hverken godt for miljøet eller din økonomi. Faktisk udgør madspild- og affald 8% af den globale udledning af drivhusgasser. Heldigvis kan du med få ændringer i din dagligdag skære kraftigt ned på dit madspild. Og ud over at gøre dit for miljøet ved at reducere dit madspild er der flere tusinde kroner at spare hvert eneste år. Madsspild koster nemlig dit køkken op mod 5.600 kr. pr. ton madaffald.

Hvad er Wise Up On Waste

Vi har udviklet web-appen Wise Up On Waste for at gøre det nemmere for dig at reducere dit madspild. Med appen kan du nemt overvåge dit køkkens madspild. Når du ved, hvor i processen problemet er størst, kan du og dine kolleger sammen arbejde for reducere madaffald, der hver dag går til spilde. Appen kan nemt tilgås i din browser på både mobil, tablet og computer – og så er den selvfølgelig gratis.

I appen kan du blandt andet:

  • Få et overblik over, hvor madspildet opstår for alle serveringer (morgenmad, frokost og aftensmad)
  • Se gennemsnitsprisen for madspild pr. gæst pr. måltid, diverse statistikker og den samlede mængde madaffald pr. dag
  • Tilknytte flere brugere og afdelinger på samme konto, så du kan invitere dine kolleger og lade dem hjælpe til.

 

Se hvor nemt det er at bruge appen!

Se hvor nemt det er at bruge appen!

Fordelene ved Wise Up On Waste er mange: Se den samlede mængde madaffald per dag (morgenmad, frokost og middag), se hvor madspildet opstår (fordærvede råvarer, tilberedning, tallerkenspild, buffétspild). Se gennemsnitsprisen på madspildet pr. gæst pr. måltid. Se statistikker og download report. Appen er webbaseret så den er lige til at bruge på mobil, computer eller din tablet.

Download WUOW guide

Klimaberegning for en grønnere hverdag

På St. Olufskolen i byen Sundsvall i Sverige har man sat sig for at gøre en indsats for at skåne miljøet, og det har ført til grønnere og mere klimavenlig skolemad. Ved hjælp af vores gratis CO2-beregner kan køkkenchef Helene Ström og hendes kolleger nemlig se, hvor meget de forskellige retter påvirker klimaet. På baggrund af beregningerne har skolen bl.a. besluttet at skære ned på oksekød og helt undgå ris. Også for eleverne gør det en stor forskel f.eks. at kunne sammenligne klimaaftrykket fra en vegetarisk lasagne og en kødlasagne. Som Helene fortæller: ”Konkrete tal giver størst indsigt, og det er godt for både os og eleverne.”

Start med det nemme

Det kan virke svært at vide, hvor man skal starte. Derfor har vi lavet en guide med tips til, hvad du kan gøre for at minimere madspild. Her får du gode råd til, hvordan du håndterer alt fra indkøb og lager til tilberedning og buffetspild.