BUFFETSPILD
  • Server dine retter på mindre fade, og fyld oftere op. På den måde kan du bevare maden på køl, og dermed anvende det dagen efter.
  • Brug ikke for store opøsningsskeer på fadene.
  • Portionsanret mest muligt i buffeten.
  • Vær opmærksom med mængden af nye og eksperimenterende retter. Prøv dem af først, før du laver en fuld portion.
  • Begræns mængden af forskellige retter på din buffet - less is more.
  • Få dine kunder til at forstå at du prøver at mindske madspildet, ved at brug skiltning - de vil elske det.
  • Brug spiselig pynt.
INDKØB & LAGER
 
  • Oprethold en god orden på lageret for at undgå at ingredienserne bliver for gamle (First in, first out)
  • Lav præcise varebestillinger og overvej mængde rabatter - hvor meget skal du i realiteten bruge og hvor længe kan varen holde sig?
  • Hold dit lager på et minimum og stil krav til din leverandør i forhold til fleksibilitet. 
  • Skab din menu ud fra din råvare beholdning og ikke omvendt
  • Synliggør din dagen ret tydeligt på en tavle eller i menuen, det kan hjælpe dig med at styre et ekstra flow af ingredienser du har tilovers. 
  • Lav faste regler for afbestilling af forudbestilt mad - spred ansvaret 
  • Lav en statistik over hele ugen, hvornår er der flest og færrest gæster?
file
TILBEREDNING
  • Brug dine overskudsgrøntsager i lækre supper eller bag dem i ovnen og lav sunde snacks
  • Brug gårsdagens brød til rasp eller kage dagen efter
  • Gør tallerken pynten spiselig
TALLERKENSPILD
  • Kontroller tallerkenspildet regelmæssigt når du tallerkenerne kommer retur, for se hvilke retter der er for store. Justér retterne til. 
  • Giv dine gæster mulighed for at bestille pr. vægt og undgå at de bestiller for meget
  • Brug mindre tallerkener, så mægden automatisk begrænses. 
  • Brug TreatBox - så dine gæster kan tage overskydende rester med hjem, du spare penge ved at slippe for at skulle af med madaffaldet.
file

Bliv klogere på madspild! Skriv dig op til vores nyhedsbrev og gå aldrig glip af de seneste tips og tricks.