8 moderne stylingteknikker | Unilever Food Solutions

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Vil du gerne blive bedre til at anrette dine serveringer? Vi har gjort det nemt for dig, og samlet de bedste anretningsteknikker og idéer i denne guide. Nogle er klassiske og andre har vundet indpas og blevet populære over de sidste par år. 
1. Landskabet

1. Landskabet

Her er inspirationen hentet fra forskellige landskaber, hvor maden er lagt i lineære linjer og placeret lavt og langt.

 

3. Server på naturlige materialer

3. Server på naturlige materialer

Få et rustikt og naturligt udtryk til retterne ved at anrette på organiske og naturlige materialer som træ, skifer og sten.

5. Det nordiske look

5. Det nordiske look

Lav bånd eller buketter af grøntsager og drys urter sporadisk for at give det et lidt tilfældigt look. Bogen ”Gone Fishing” af den danske kok og food stylist Mikkel Karstadt er et godt sted at finde inspiration. Følg ham eventuelt på Instagram.  

7. Badet

7. Badet

”Bad” fisken i fond eller sauce. For eksempel kan tortellini vædes med skaldyrssauce eller kammusling med cikorie, trøffelskum, gedeost og rejer. 

2. Fri hånd

2. Fri hånd

Træk eksempelvis et penselstrøg af fond og skab et smukt mesterværk på tallerkenen. Som mange moderne malerier, kan fri hånd teknikken virke skødeløst på en tallerken, men fortvivl ej. Hvert strøg er omhyggelig gennemtænkt for at kunne kreere den abstrakte, men alligevel spændende ”maleri” på en tallerken. 

4. Den futuristiske servering

4. Den futuristiske servering

Ved brug af materialer som metal, glas og stål kan den futuristiske servering kreere et råt look som eksemplet forneden. 

6. Gemmelegen

6. Gemmelegen

Lag på lag skaber et legende og overraskende look til retten. Forestil dig rejechips som dækker krabbekød, tyndskåret radiser som dækker en lækker tartar eller et tredje spændende madkombination. Leg gemmeleg med ingredienserne og skab samtidig højde på tallerkenen.

8. Super Bowls

8. Super Bowls

Bowls er blevet en massiv trend, hvor der er masser af inspiration at hente i kogebøger, på Instagram og hos restauranter, som alle har opsnappet trenden som er til for at blive. Prøv eventuelt en mere elegant anrettet skål; god til mindre retter, som forretter og tilbehør. 

FIND DEN RIGTIGE TALLERKEN 

Valget af den rigtige tallerken at anrette på, har alt at sige, mener den Sydafrikanske kok Jack Coetzee. Prøv at undgå symmetri, da det hurtigt kan blive uinteressant. Og få gerne noget højde på din tallerken.

Hvis du dog med vilje går efter symmetri, så kan du sagtens slippe godt fra det, netop fordi det er med vilje. Men tallerkenen vil hurtigt se gennemsnitlig og kedelig ud, hvis du prøver at gøre noget ekstra ud af det, og det alligevel ender med at se symmetrisk ud.

Her er et par eksempler på, hvilke tallerkenformer der findes og hvad du kan gå efter. 

Rektangulær tallerken

Rektangulær tallerken

En rektangulær eller aflang tallerken er effektiv, hvis du har meget garniture som kan spredes udover længden på tallerken. Det får det til at ligne en smuk have. 

Firkantet tallerken

Firkantet tallerken

Dette er ikke den nemmeste form at arbejde med. Du er nødt til at bruge ”Det gyldne snit”, som er en metode der siger, hvordan et billede (i dette tilfælde din tallerken) skal sammensættes for at skabe et æstetisk resultat. Du deler dybest set din tallerken op i et gitter med ni felter, og forsøger at undgå at bruge midten, da øjet naturligt trækkes mod højre og venstre. Undgå også at bruge de yderste hjørner. 

Rund tallerken

Rund tallerken

Den runde tallerken er den mest anvendte. Det gyldne snit gælder også her, bortset fra at du ikke behøver at bekymre dig om hjørner. Undgå at anrette alt i midten.