Palmeolie har mange fordele, og som vi allerede har nævnt i en anden artikel, har den endda egenskaber, som alle andre vegetabilske olier mangler, hvad angår smag og anvendelse. Her er nogle eksempler:

  • Palmeolie indeholder ingen transfedtsyrer og kan erstatte hærdede fedtstoffer
  • Den indeholder mindre mættet fedt end mælkefedt/smør ... 
  • ... og kan tåle høj varme, hvilket gør den fremragende til madlavning.
  • Palmeolie har en cremet konsistens og en neutral lugt, og den er derfor velegnet til mange forskellige fødevarer.
  • Palmeolieproduktion kræver mindre vand, gødning og bekæmpelsesmidler sammenlignet med andre vegetabilske olier.

Et højere udbytte per dyrkningsareal end mange andre råvarer

En anden ting, du måske ikke ved om palmeolie, er, at udbyttet per dyrkningsareal er stort. Faktum er, at det er ti gange større end for sojabønner, otte gange større end for solsikker og seks gange større end for raps. Hvad så med kokosfedt? Det kræver også et 5-8 gange større dyrkningsareal.