Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Trods det at vi for det meste forbinder englændere med teen, var det hollænderne, som først importerede bladene til Europa. Den første sending fra Kina kom til Holland omkring 1610 og blev hurtigt en stor succes i landets højere samfundsklasser. Siden da er teen heldigvis blevet langt mere lettilgængelig. Og på trods af tusinder af år på bagen får verden konstant øjnene op for nye smagsvarianter og måder at konsumere drikken på, hvilket betyder, at denne mangefacetterede “oldie” altid er rygende hot. Her er nogle af de senere års tetrends. 

Skål i te!

At te passer godt til mad, er ikke nogen nyhed. Tværtimod har blandt andet japanerne længe drukket te til maden, men i takt med at interessen for ikke-alkoholiske drikkevarer er øget, er også interessen for te vokset i Vesten. Te har flere fordele som måltidsdrik – den har en karakteristisk smag, der nemt kan justeres ved at ændre trækketiden, og den har desuden en kompleksitet, der er sammenlignelig med vinens. De, der ønsker at nørde i te kombineret med mad, kan se frem imod en masse sjov, og snart er det måske tid til at lade den indre tesommelier træde i karakter. 

 

Kombucha

Har du kombucha på drikkevaremenuen? Hvis ikke, er det måske tid at tage denne fermenterede drik hjem, idet den vinder flere og flere folks hjerter, hvilket ikke er overraskende i betragtning af, at den er lige så festligt perlende som behageligt svær at definere.

 

Matcha

Der er nok ikke nogen, der har misset, at den fintmalede japanske grønne matchate pludselig toppede alle trendlister for nogle år siden. Men matcha er ligesom de fleste andre tetrends langt fra at være en nyhed, men er blevet drukket under ceremonielle former i over tusind år. Drik den med andagt som japanerne, lav en matcha latte, eller smid en knivspids i smoothien eller bagværket.

 

 

Koldbrygget 

For få år siden var cold brew det ultimative, du kunne tilbyde inden for kaffe. I dag vinder koldbrygget te, hvis det skal være trendy, og måske vinder den også i forhold til smag. Desuden er det et perfekt og festligt alkoholfrit alternativ til dine sundhedsbevidste gæster. Her kan du læse mere om vores friskbryggede usødede iste fra Lipton!