Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Unilever køber omkring 12 % af verdens produktion af sort te, dvs. ca. 300.000 tons om året, hvilket utvivlsomt gør os til verdens største køber i verden. Vores te kommer stort set fra alle producerende lande og fra alt fra småbrug til større plantager og vores egne jordområder. Den største andel af te får vi dog fra Kenya, Indonesien, Indien, Argentina og Sri Lanka.

Lipton og Unilever arbejder for at skabe en bæredygtig teindustri, som tager hensyn til både miljøet og de mennesker, der arbejder i den. Vi støtter både små og store avlere og samarbejder med Rainforest Alliance, som igen arbejder for at bevare den biologiske mangfoldighed og sikre social og økonomisk bæredygtighed. Faktisk var Liptons teplantage i Kericho den første i verden, der blev Rainforest Alliance-certificeret i 2007. Klik her for at tage et kig på vores arbejde der.

 

 

Vidste du, at en kop Lipton ...

... stimulerer tilvæksten hos ​​vores avlere?

På vores Farmer Field Schools uddannes teavlere i, hvordan man forvalter sit landbrug på en bæredygtig måde, hvilket hjælper dem til en bedre indkomst i det lange løb, fordi både kvalitet og profit stiger. I 2015 var omkring 560.000 landmænd i Kenya blevet uddannet på Farmer Field Schools.

... er begyndelsen på en ansvarlig teindustri?
Sammen med Rainforest Alliance arbejder vi for at skabe en industri, hvor arbejderne bliver behandlet godt og har fuldstændige sociale rettigheder, arbejder i et sikkert miljø, får den lovpligtige mindsteløn (som minimum) og gives en passende uddannelse.

... giver arbejdernes børn mulighed for uddannelse?
Vi hjælper med børnepasning samt primær og sekundær uddannelse til over 16.000 ansatte og deres familier på vores jordarealer i Kenya.

... tager sig af mennesker?
Gennem to hospitaler og fire sundhedscentre tilbyder Unilever sygepleje til omkring 80.000 arbejdere og deres familier. Vores prisbelønnede program for hiv/aids omfatter både uddannelse, forebyggelse og pleje.

... bidrager med god energi?
Mere end 97 % af den energi, der bruges til at producere te på vore plantager, kommer fra vedvarende energikilder såsom vandkraft og genplantede eukalyptustræer.

... bevarer naturen og dyrene?
Ved at forbedre spildevandsrensning har vi forhindret udledning af ubehandlet vand i samfundet. På en fabrik i Kenya har dette fremmet biodiversiteten i de konstruerede vådområder så meget, at man er begyndt at observere mange frøer og andre vandlevende arter.  

... skaber mangfoldighed?
I et prisbelønnet projekt har vi øget antallet af hjemmehørende træer på vores Lipton-jordarealer med over 370.000 træer og givet det samme antal planter til samfundet som helhed.

... stimulerer genbrug?
Gennem Rainforest Alliance forbyder vi, at affald dumpes i naturen, og arbejder med et genbrugsprogram. I et lokalt initiativ i Kenya omdannes affald til smykker og skaber jobmuligheder for dusinvis af kvinder.