Menu

En lille tepose her og der, kan det virkelig betyde så meget, om den er biologisk nedbrydelig eller ej? Måske ikke. Men når der er tale om milliarder af teposer, er det nødvendigt at gøre alt, hvad man kan, for at reducere affaldet. Lipton er en af verdens største teproducenter, og derfor kan små ændringer gøre en stor forskel.

Hurra for PLA!

Vores teposer er nu plantebaserede og fremstillet af papir og PLA (fra majsstivelse). Det betyder, at teposerne er bionedbrydelige og kan sorteres som madaffald og komposteres industrielt!*

*Følg din kommunes råd og anvisninger for genanvendelse!

PLA står for for Polylactic Acid, en bionedbrydelig polymer afledt fra sukker i majsstivelse. PLA kommer fra en vedvarende, plantebaseret kilde, der kan udskiftes naturligt på relativt kort tid. I dette tilfælde er vores kilde majsstivelse. PLA er industrielt komposterbart hvilket betyder, at det nedbrydes (ved mikroorganismers virkning) under visse forhold.

En lille, men vigtig handling!

Det kræver en meget lille indsats at sørge for, at teposen ender i beholderen til madaffald. Selv denne lille handling kan have en positiv indvirkning på vores planet. Hvis poserne sorteres, elimineres unødigt affald. 

Liptons vision er at lave lækker kvalitetste, der ikke efterlader nogen spor, ved udelukkende at bruge vedvarende råvarer. Vi bruger kun plantebaserede materialer i vores teposer og emballage og teposerne er derfor bionedbrydelige.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu