Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Violife kan bruges i dine retter som normal ost, men vi har her samlet en håndfuld smagfulde, veganske opskrifter, der vil tilfredsstille både vegetaren, veganeren, flexitaren – og dem der elsker kød.

Vegan Club Sandwich

Vegan Club Sandwich

Tilberedning: 5 minutter
Antal: 1

Ingredienser

  • 2 Skiver Violife Original
  • 2 Skiver Violife Cheddar flavour 
  • 3 skiver surdejsbrød
  • 1 moden avocado, skrællet og most
  • Saft fra ½ citron
  • ¼ tsk salt
  • 1 tomat, skiver
  • 2 spsk Maille Dijon Sennep
  • 1/4 iceberg, skåret
  • Salt og peber
  • Pommes frites og Hellmann’s Vegan som tilbehør

Metodik

  1. Rist brødet på begge sider.
  2. Bland avocado, citronsaft, salt og peber og smør det på det nederste stykke brød. Top med tomatskiver og Violife Original Slices.
  3. Tilføj endnu et stykke brød, som du smører med sennep. Top med salat og to skiver Violife Cheddar.
  4. Afslut med det tredje stykke brød og skær sandwichen diagonalt, så du får to trekanter. Server med sprøde pommes frites og Hellmann’s Vegan. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Single red velvet cheesecakes

Single red velvet cheesecakes

Tilberedning: 10 minutter
+3 timer på køl
Antal: 4-6

Ingredienser

  • 300 g Violife Creamy Original
  • 1 pakke veganske digestives, knust
  • 100 g plantebaseret smør, f.eks. Milda 100%
  • 100 ml Flora Plantbased 31%
  • 2 spsk flormelis
  • 1 spsk vaniljeessens
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl jordbærsyltetøj
  • Friske blåbær, jordbær og hindbær til pynt

 

Metodik

  1. Bland kiks og smør i en stor skål eller blender. Læg 2-3 spiseskefulde af kiks i bunden af 4 eller 6 individuelle kageforme, og tryk dem fast med bagsiden af din ske.
  2. Bland Violife Creamy, Flora 31% og flormelis. Pisk godt, indtil det er glat og cremet, og tilsæt vaniljeessens og citronskal.
  3. Hæld den cremede blanding oven på kiksebunden. Dæk med plastfolie og afkøl, indtil den er sat, i cirka 3 timer.
  4. Fjern formene, top med jordbærsyltetøj og dekorere med friske bær.
Farverig salat med cherrytomater

Farverig salat med cherrytomater

Tilberedning: 10-15 minutter
Antal: 2

Ingredienser

Salat:

  • 200 g Violife Greek White blok, skåret i tern
  • 300 g cherrytomater, skåret i skiver
  • 1 stor agurk, skåret i skiver
  • 100 g Kalamata oliven
  • 1 grøn peber, skåret

 

Dressing:

  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl æbleeddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk friske oreganoblade
  • 1 tsk Maille Dijon sennep
  • Salt og friskkværnet peber

Metodik

  1. Bland alle ingredienser til dressingen.
  2. Tilføj alle ingredienserne til salaten i en skål og vend dressingen i.
  3. Serveres i individuelle skåle. Smag til med salt og peber og top med Violife Greek White tern.
Veggie supreme pizza

Veggie supreme pizza

Tilberedning: 3 timer og 45 minutter
Antal: 2 pizzaer

Ingredienser

Pizzadej:

  • 4 dl italiensk Tipo 00 mel, plus ekstra til bordet
  • 1 tsk sukker
  • 10 g tørgær
  • 1 ½ dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Fyld:

  • 400 ml Knorr Pizzasauce
  • 200 g Violife Mozzarella
  • 7-10 champignon, skiver
  • 1 løg, skiver
  • 1 grøn peberfrugt, skiver
  • 1 rød peberfrugt, skiver
  • Olivenolie
  • Salt, peber og frisk oregano

Metodik:

  1. Put mel, sukker og gær i en skål. Lav et hul i midten og tilsæt vand og olivenolie. Bland indtil du danner en lind dej og tilsæt salt.
  2. Smør en stor skål med olivenolie. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Når den er glat og elastisk, skal du lave en kugle og lægge den i skålen, hæld olivenolie over og dæk med folie. Sæt det til side på et varmt sted i 3-4 timer eller indtil det er dobbelt i størrelse.
  3. Del dejen i 2 lige store dele. Drys mel på en stor overflade og brug en kagerulle til at strække dejen i 2 cirkulære pizzaformer.
  4. Tilsæt 2-3 spsk tomatsauce til hver pizza, top med Violife Mozzerella og alle grøntsager lagt pænt ovenpå.
  5. Anbring i en pizzaovn eller en forvarmet ovn ved 180 ° C i 10-15 minutter, indtil skorpen er gylden.
  6. Pynt med frisk oregano, lidt olivenolie og friskkværnet peber.

 

TIP:

Fyldet kan varieres alt efter smag og behag. Ønsker du en vegansk pizza med masser af fyld, så kan du eksempelvis prøve denne:

  • 400 ml Knorr Pizzasauce
  • 200 g Violife Mozzarella
  • 200 g The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks
  • 100 g Cherrytomater, halve
  • 50 gram Rucola
  • 30 ml pesto

Du kan også lave den simpel med et vegansk alternativ til pepperoni, pizzasauce og Violife Mozzerella. Kun fantasien sætter grænser.

Burger

Burger

Tilberedning: 45 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 12 skiver Violife Cheddar
  • 6 The Vegetarian Butcher NoBeef Burger (Vegetarisk, indeholder æggehvide)
  • 6 burgerboller
  • 6 spsk Maille Dijon sennep
  • 6 salatblade
  • 2 tomater i skiver
  • 1 Løg i skiver
  • 6 Pickles, skiver
  • 3 spsk Hellmanns ketchup
  • Kartoffelbåde og Hellmanns Vegan til servering

 

Metodik

  1. Væd optøede NoBeef Burger og steg i rigeligt olie på panden (eller på grillen). Top med 2 Violife skiver Cheddar og lad det smelte på bøffen.
  2. Opvarm burgerboller i ovnen og fordel sennep på bunden af hver burgerbolle. Top med salat, tomat, bøf med og løgringe. Tilføj pickles, ketchup og den øverste bolle.
  3. Server med sprøde kartoffelbåde og Hellmanns Vegan.