+

Oksemørbrad

  • Oksemørbrad, skåret i portioner 2000 g

Rødbeder

  • rødbede 1500 g

Saucen

  • Smør, saltet 20 g
  • Skalotteløg 50 g
  • Honning, akacie 50 g
  • Æbleeddike 500 ml
  • Knorr Professionel Oksefond, 8 x 1 liter 2000 ml
  • Knorr Professionel Kyllingefond, 8 x 1 liter 1000 ml
  1. Oksemørbrad

    • Oksemørbraden skæres i 200 grams stykker og brunes på panden.
    • Kødet sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8 min.
    • Lad kødet hvile i 10 min inden det skæres.
  2. Rødbeder

    • Rødbederne kommes i en gryde med vand og salt og koges møre.

    • Skindes fjernes og rødbeden skæres i 2 mmtykke skiver.

    • Rødbederne lægges i tag lag 2 gange og udstikkes derefter i kødets diameter.

    • Ved servering varmes de udstukket rødbeder i en plastik beholder i ovnen med lidt vand ved 80 grader.
  3. Saucen

    • Skalotteløgene snitte og steges i smørret til de er gyldne.
    • Honingen tilsættes og den karameliseres.
    • Æbleeddiken hældes på og den reduceres næsten helt ind .
    • Knorr okse og Knorr kylling fond tilsættes og reduceres til næsten halvdelen.
    • Saucen piskes med smør og smages til med citronsaft og salt.
    • Der kanved servering tilsættes løg,hvidløg og purløg.
+