Menu

Ingredienser

+

Doro Wat

Injera

  • Injera
  • Gær 15.0 g
  • øl lyst 250.0 g
  • Bygmel 250.0 g

I det etiopiske køkken serveres ofte wat, en fyldig gryderet med masser af hakket løg som base. I vores opskrift anvender vi kylling, doro, i gryden. Den serveres på injera, en slags pandekager bagt på fermenteret teffmel. Vores opskrift indeholder i stedet øl og gær for at opnå syrligheden. Berbere er en traditionel etiopisk krydderiblanding, som vi genskaber ved hjælp af paprikapuré og røget chilipuré.

...

Tilberedning

  1. Doro Wat

    • Krydr kyllingen med salt og peber. Drys et tyndt lag Maizena Majsstivelse hen over. Brun kyllingen, så den får fin farve.
    • Varm olien op, skru ned til lav varme, og steg løgene langsomt under omrøring i ca. 10 minutter.
    • Tilsæt tomatpuré, Knorr Professional Krydderipuré Røget chili, - Paprika, - Hvidløg og sukker, og lad løgene karamellisere i blandingen.
    • Tilsæt vand, Knorr Kyllingefond og Knorr Oksefond. Tilsæt kyllingen, og bring i kog. Skru ned til lav varme, og lad retten simre, indtil kyllingen er færdig.
    • Spæd eventuelt til med lidt mere vand. Smag til med salt og peber.
  2. Injera

    • Rør vand, øl og salt sammen.
    • Rør gæret ud i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken, og rør derefter melet i lidt ad gangen.
    • Lad dejen hæve på et lunt sted i mindst 30 minutter eller natten over.
    • Steg tynde pandekager.
  3. Servering

    Server kyllingegryden med pandekagerne, som bruges i stedet for bestik til at tage kød og sovs op med.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu