Menu

Det er let at glemme, men vi behøver ikke rejse særlig langt for at finde nye kulinariske indflydelser. Det var udgangspunktet, da vi sendte vores kokke ud på en lille "Ø-hopping" for at finde de mest spændende opskrifter fra vores naturskønne, nordiske øgrupper.

 

 

 

2004 mødtes tolv kokke fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Åland, Grønland og Færøerne for at skrive et manifest for det nye nordiske køkken. Resultatet blev en hyldest til det, der gør vores nordiske mad så speciel – de naturlige råvarer fra skov og mark, afgrøder og dyr fra et mere og mere bæredygtigt landbrug samt fisk og skaldyr fra vores rene, kolde vande. 

 

 

Store lokale variationer

En ting, som alle øernes køkkener har til fælles, er naturligvis fisk og skaldyr, som bliver ekstra smagfulde, fordi de vokser langsomt i vores kolde vande. En anden råvare, der anvendes meget på alle de nordiske øer, er lam og får, tilberedningsmetoderne er dog forskellige.

De gamle traditioner har en naturlig plads på Bornholm takket være øens kulturarv og håndværkstradition. De svenske øer Øland og Gotland adskiller sig til dels på grund af det mildere klima, som har gjort dem meget frugtbare og muliggjort dyrkning af bl.a. brune bønner (Øland) og endda trøffel (Gotland). Hvis du er på udkig efter ny inspiration, kan du med andre ord finde den tættere på, end du måske troede. 

Around the world in 80 dishes - Fœrøerne

03:29

Download vores opskrifter fra de nordiske øers køkken

Download vores opskrifter fra de nordiske øers køkken

Around the world in 80 dishes - Nordiske øer folder

Download
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu