Menu

Her har vi samlet en masse artikler, som på den ene eller anden måde relaterer til det store, vigtige og nogle gange lidt diffuse begreb "bæredygtighed", og hvordan vi arbejder for at nå vores mål inden for netop dette emne. Hvis du har spørgsmål om vores arbejde, vores fremskridt, specifikke produkters klimapåvirkning, eller måske bare vil vide mere om et emne, du finder på denne side, er du mere end velkommen til at kontakte os. I mange tilfælde kan du dog finde uddybende forklaringer på vores hovedside unilever.com. Her får du de seneste nyheder!

Held og lykke med din egen bæredygtighedsindsats. Du gør en forskel!

Hvad mener vi, når vi siger ”Bæredygtig dyrket”?

Bæredygtig dyrkning og indkøb er roden til landbrugets modstandsdygtighed og en mere stabil og effektiv fødevareforsyning. I løbet af de sidste 15 år har Unilever arbejdet med leverandører og landmænd for at købe bæredygtigt dyrkede afgrøder i overensstemmelse med Unilevers "Sustainable Agriculture Code" (SAC), som i 2024 er blevet erstattet af Unilevers "Sustainable Agriculture Principles" (SAP). I dag dækker Unilever 12 nøgleafgrøder: Kakao, vanilje, te, papir og pap, palmeolie, kokosolie, mejeriprodukter, grøntsager og krydderurter, sojaolie, raps, kornprodukter og stivelse (herunder hvede, majs, ris osv.). I 2024 blev 79 % af vores 12 nøgleafgrøder indkøbt bæredygtigt, og vi er forpligtet til at nå 95 % af volumen af ​​nøgleafgrøder, der skal verificeres som bæredygtigt indkøbt inden 2030.

I 2024 hævede vi benchmarken med udgivelsen af ​​vores opdaterede principper for bæredygtigt landbrug (SAP) (Unilever Sustainable Agriculture Principles 2025), som understøtter vores program. Som beskrevet i SAP verificerer vi vores nøgleafgrøder som bæredygtige ved hjælp af en række bredt anerkendte benchmarkede certificeringsprogrammer og standarder.

 

Detaljeret beskrivelse af principperne for bæredygtigt landbrug (SAP):

Unilevers forpligtelse er at have 95 % af volumen af ​​nøgleafgrøder eksternt verificeret som bæredygtigt indkøbt inden 2030. Dette vil blive opnået gennem tilpasning til principperne for bæredygtigt landbrug via accepterede tredjepartsstandarder.

Principperne for bæredygtigt landbrug er en samling af god praksis, der har til formål at kodificere vigtige aspekter af bæredygtighed inden for landbrug, plantage og forsyningskædestyring. Unilever bruger disse principper til at vurdere og benchmarke tredjeparts landbrugsstandarder, koder, vurderinger og programmer for at sikre, at de stemmer overens med Unilevers forpligtelser til bæredygtig, ansvarlig og transparent produktion. Leverandører, der ønsker at sælge bæredygtigt fremskaffede råvarer til Unilever, skal nu indføre og overholde en af ​​de tredjepartsstandarder, der er blevet benchmarket og accepteret i forhold til SAP.

SAP er struktureret omkring seks centrale principper for bæredygtigt landbrug, der skal vejlede leverandører i at sikre integritet og overholdelse af lovgivningen, beskytte og regenerere naturen, fremme klimaindsatsen og opbygge modstandsdygtighed, respektere menneskerettighederne og fremme positiv social indvirkning, sikre god dyrevelfærd (hvor det er relevant) og forpligte sig til løbende forbedringer af landbrugspraksis. I detaljer:

  1. Sikre integritet gennem overholdelse af lovgivningen, gennemsigtighed og ansvarlig forretningspraksis. Dette princip dækker emner som overholdelse af lovgivningen, ansvarlig forretningsadfærd, databeskyttelse, sporbarhed og gennemsigtighed.
  2. Beskytte og regenerere naturen. Dette princip fokuserer på at forsøge at opretholde og regenerere jordens sundhed, støtte passende arealanvendelse (herunder undgå skovrydning og omlægning), bevare vandressourcer, reducere affald og forebygge forurening. Det omhandler også beskyttelse og regenerering af natur og biodiversitet.
  3. Fremme klimaindsats og opbygge klimamodstandsdygtighed og -tilpasning. Dette princip tilskynder til praksisser, der minimerer drivhusgasser, forbedrer energieffektiviteten og opbygger klimamodstandsdygtighed og -tilpasning i forsyningskæden.
  4. Respektere og fremme menneskerettigheder og fremme positiv social indvirkning. Dette princip dækker respekt for menneskerettigheder, forbedring af arbejdsforhold, bidrag til levebrød og drift i et sikkert og sundt miljø i overensstemmelse med internationale standarder.
  5. Sikre god dyrevelfærd og fremme husdyrs sundhed. Dette princip, der er relevant for leverandører af husdyrrelaterede varer, sigter mod at beskytte dyrevelfærd ved at opretholde principper som de fem friheder, med fokus på sikre boliger, sundt foder, dyresundhed, passende avl og respekt for dyrs friheder.
  6. Forpligte sig til og støtte en proces med løbende forbedringer. Dette princip ligger til grund for alle andre og fremmer en forpligtelse til løbende forbedringer inden for bæredygtige landbrugspraksisser, herunder implementering af forbedringsplaner, måling af data, transparent rapportering, fastsættelse af forpligtelser og omfavnelse af teknologiske innovationer.

For yderligere oplysninger om disse principper henvises til vores sider om principper for bæredygtigt landbrug, som beskriver de nødvendige og anbefalede fremgangsmåder: Unilever Sustainable Agriculture Principles 2025

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu