Menu

Når du køber produkter fra Unilever Food Solutions, bidrager du til en mere bæredygtig fødevareindustri. Her er et par eksempler på, hvad Unilever gør for at fremme metoder til en bæredygtig fødevareproduktion.

Sådan behandles jorden

Sådan behandles jorden

For at stoppe eller reducere forringelser af jordens sundhedstilstand og bevare biodiversiteten er vi nødt til at opskalere brugen af teknologier og landbrugsmetoder, der kan beskytte jorden, øge vandeffektiviteten, håndtere landbrug og diversitet blandt afgrøder samt reducere udledninger, samtidig med at man bevarer udbyttet. For at gøre dette samarbejder vi med interessenter om at implementere metoder til regenerativt landbrug, der beskytter, bevarer og genopretter naturlige økosystemer.

Læs mere om vores mål for landbrugsmetoder

Bæredygtige afgrøder

Bæredygtige afgrøder

Unilever ønsker at gøre den bæredygtige livsstil til den gængse livsstil. Og det betyder, at vi beskytter og genopretter det naturlige og fremmer bæredygtige metoder til fødevareproduktion, både i de professionelle køkkener og hos forbrugerne. Vores eneste mulighed er at skabe systemændringer, der gennemgående ændrer måden, vi bruger jordens ressourcer på. Et eksempel: Takket være et fælles projekt med WWF Malaysia støtter vi RSPO-certificeringen af 60.000 hektar palmeolieplantage i Sabah i det østlige Malaysia; et sted, der er hjem for blandt andet kritisk truede orangutanger og elefanter. 

Læs mere om vores holdning til at genoprette naturen.

Dyrevelfærd

Dyrevelfærd

Lige fra æggene i vores mayonnaise til mejeriprodukterne i vores is. Ja, som du kan se, indeholder flere af vores produkter ingredienser, der kommer fra husdyr. Beskyttelsen af dyr har i mange år været en nøgleindikator for bæredygtigt landbrug hos Unilever og er en væsentlig del af vores Sustainable Agriculture Code. Vi var en af de første globale virksomheder, der arbejdede med vores leverandører af æg, så de kunne levere æg fra fritgående høns til vores produkter, og ved udgangen af 2020 var 79 % af vores mejeriingredienser bæredygtigt produceret. Vi øger vores sortiment af plantebaserede produkter, og vi reducerer løbende mængden af ingredienser fra kød.

Læs mere om vores mål, og hvordan vi arbejder for at hæve vores standarder, så de bliver endnu højere

Reduktion af spild

Reduktion af spild

Ingen bør nogensinde opleve sult og fejlernæring, især ikke i en verden, hvor milliarder af tons spiselig mad bliver smidt ud hvert år. Det er grunden til, at vi arbejder hen imod en fremtid, hvor mad ikke smides ud.

Vores mål er at halvere madspild i vores globale virksomheds egne aktiviteter – fra fabrik til hylde – inden 2025.

Gennem vores Future Foods-initiativ øger vi antallet af plantebaserede alternativer til kød og mejeriprodukter for at opfylde vores ambitiøse ernæringsmål.

For at støtte kokke og servicepersonale inden for foodservice-branchen leverer vi tjenester, der kan reducere madomkostningerne gennem affaldshåndtering, herunder via vores madspildsapp Wise Up On Waste og vores gratis onlinekurser.

Tag kurset på UFS-akademiet nu!

Gå et skridt videre – genbrugsplast

Gå et skridt videre – genbrugsplast

Emballage er en vigtig faktor, der gør det muligt at transportere vores produkter til dig på en sikker og effektiv måde. Når det er sagt, skal vi arbejde hårdt på at reducere mængden af plastaffald i naturen ved at opsøge og implementere mere bæredygtige emballageløsninger. Som en del af Unilevers forpligtelser og mål i forhold til at gøre plastemballage genanvendelig, genvindelig og komposterbar introducerer vi vores nye Knorr Professional-emballage, der er fremstillet af genbrugsplast og kan genvindes.

Læs mere om Knorr Professionals nye bouillonemballage, der er fremstillet af fødevaregodkendt genbrugsplast.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu