Menu

Vores CO2-beregner er udviklet for at gøre det lettere at ændre gamle vaner og vælge ingredienser mere bevidst, når vi laver mad. Eller som vi selv siger: What we can measure we can change – det, vi kan sætte tal på, kan vi ændre. Nu har vi desuden opdateret beregneren med vores sortiment fra The Vegetarian Butcher. Med andre ord er det bare at gå i gang med at sammenligne kødbøfferne med de plantebaserede varianter, og se, hvilken forskel det kan gøre! God fornøjelse!

Sådan kommer du i gang

  1. Tag udgangspunkt i en af dine eksisterende opskrifter, og vælg tilhørende ingredienser fra listen. Voilà – du har nu et tal på rettens CO2-aftryk. Bemærk, at tallene angiver aftrykket for én portion.
  2. Er du ikke tilfreds? Eksperimentér med råvarerne, indtil du opnår et resultat, du er tilfreds med.
  3. Send din nye opskrift til dig selv.

Et eksempel:

Synes du, at det med CO2-aftryk er lidt svært at overskue? Så er du bestemt ikke alene! Vores partner CarbonCloud har udarbejdet et letforståeligt eksempel.

I de svenske skolekantiner serveres omkring 2 millioner måltider om dagen. Lad os sige, at der serveres burgere en gang om ugen*. Hvad bliver CO2-besparelsen, hvis man i stedet for kød-burgerbøffer (80 g) vælger at servere The Vegetarian Butcher NoBeef Burger (80 g)?

For at kunne regne på det, skal vi først vide, hvor meget en almindelig burger og vores NoBeef Burger koster i CO2-udledning.

I CarbonCloud-eksemplet har man dog afrundet lidt og regner med henholdsvis 2,2 og 0,3 kg CO2, så det bruger vi også her.

Gevinst/besparelse pr. burger: 2,2 – 0,3 = 1,9 kg CO2

Gevinst/besparelse pr. uge: 2 000 000 x 1,9 = 3 800 000 kg CO2

Og hvad betyder det egentlig? 3 800 000 kg CO2 svarer til 1 200 rejser til Thailand – tur-retur! Pr. uge!**

Om CarbonCloud

Sådan lyder det, når CarbonCloud præsenterer sig selv. Vil du vide endnu mere, er du velkommen til at klikke ind på deres hjemmeside.

* Bemærk, at vi bruger hamburgere i dette eksempel.
** CarbonCloud, RISE

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu