Menu

Madspild er et stort verdensomfattende problem, både for klimaet, jordens befolkning og den globale økonomi. Der produceres nok mad til at brødføde verdens befolkning, men alligevel sulter 821 millioner mennesker hver dag. Et tal, der er steget siden 2015.

 

Derfor arbejder vi for at reducere madspild og madaffald:

  • Cirka en tredjedel af den mad, der produceres globalt hvert år, bliver til affald eller spild.
  • Hvert år bruges 28 % af jordens landbrug til at producere fødevarer, der bliver til affald.
  • Madspild og madaffald er en central årsag til klimaforandringerne. Cirka 1 milliard tons CO2e i udslip om året kunne undgås, hvis vi reducerede madspildet.
  • Hvert år koster madspild den globale økonomi 940 milliarder dollar.
  • At reducere madspild i hele kæden skønnes at være en forretningsmulighed til en værdi af 405 milliarder dollar årligt.

 

CGF Food Waste Resolution

I 2015 var Unilever medstifter af Consumer Goods Forum (CGF) Food Waste Resolution. Denne forpligtelse betyder, at vi i 2025 skal have halveret madspildet inden for detail- og produktionsled. I 2016 samarbejdede vi med CGF og World Resources Institute (WRI) for at måle vores madspild, og takket være dette og andre måder at måle vores produktionsled kunne vi begynde at reducere vores affald med 10 % det første år. Unilevers madaffald bliver til genbrug eller energi. Kun 0,67 % af vores madaffald i 2018 gik til lossepladser eller anden ikke-genanvendelse.

 

Kilder: Food and Agriculture Organization of the United Nations, EAT-Lancet Commision, Champions 12.3, The Business Comission, IPCC, October 2018

 

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu