Menu

Lige nu er det svært, næsten umuligt, at tænke på en verden uden plastik. Plastik findes overalt i hverdagen, og i mange tilfælde er den endda helt uundværlig. Det store problem med plastik, som vi ser det, er, at vi ikke værdsætter den højt nok. Vi er nødt til at gøre plastikken vigtigere, værdsætte den mere og fuldstændig ændre den måde, vi forbruger og producerer den på. Og forandringen skal ske nu, og med hjælp fra jer. 

 

Et gennembrud

Den plast, der primært anvendes til fødevareemballage, er polypropylen, PP. For at genbruge polypropylenemballage, så den igen kan bruges i fødevareindustrien, skal alle urenheder fjernes, og det er præcis der, udfordringen ligger. Tidligere har dette ikke været muligt, men nu findes der en teknologi, der kan bringe plastik tilbage til sin oprindelige molekylære struktur og fjerne forurenende stoffer samt farvestoffer. Resultatet er et genbrugsmateriale, der er identisk med jomfruplast – og som igen kan bruges i kontakt med mad.

Så der findes altså en teknologi, der gør det muligt at genbruge polypropylen i evigheder, hvilket er helt fantastisk. Men alligevel er der stadig forhindringer at overvinde, før vi kan få et fuldt funktionelt kredsløb til vores PP-plast.

Ikke i mål, men et stykke ad vejen! 

På trods af teknologiens eksistens er det i dag ikke muligt at producere alle emballager af genanvendt PP-emballage. Dette skyldes både, at mængden af det indsamlede affald er utilstrækkelig, og at behandlingsinfrastrukturen stadig er mangelfuld. Når det er sagt, er vi imidlertid kommet et godt stykke vej i vores produkter. Her er to eksempler.

Vil du vide mere om vores emballage? Tag et kig på det respektive produkt, hvor der er klare instruktioner om, hvordan man håndterer hver emballagekomponent. Som bekendt er der også mange forskellige tilgange for hver enkelt komponent. Nogle genbruges, andre genindvindes. Hvad der sker med dem, vises med et tydeligt ikon!

Fra en begrænset og begrænsende genanvendelse ...

Mod total og evig anvendelse

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu