Med disse spændende, søde og smagfulde trends vil du nemmere friste dine gæster til at afslutte middagen med en vidunderlig dessert.
Efter en lækker middag er det fantastisk at runde af med noget sødt eller forfriskende, der fuldender oplevelsen. Gæsterne springer dog ofte den sidste servering over med begrundelser som at være mæt eller ikke finde noget spændende på dessertmenuen. 66 % af gæsterne siger, at de ville bestille en dessert, hvis der var en servering, de ikke havde prøvet før! Med få ændringer på dit dessertkort er det derfor muligt at friste flere til at snuppe den sidste servering og bidrage lidt ekstra til din omsætning.
Du har her mulighed for at spænde de kreative muskler, hvilket ofte kan gøres med et par enkle justeringer til dine klassikere. Det kan friste dine gæster til at prøve noget nyt og spændende. At finde nye måder at servere traditionelle desserter med kontrastfulde teksturer og overraskende smage kan være lige den billet, der får kunderne til at række ud efter deres skeer.
Gratis folder med trends og opskrifter
Vi har udviklet en folder, hvor vi har fundet frem til ti trends og tendenser, der lige nu vinder indpas hos gæsterne. Blandt andet skal vi lege med teksturer, smagskontraster, nødder og historiefortællinger. Vi beskriver alle ti emner og foreslår en god opskrift til hver enkelt. Her er eksempler på to emner. Resten finder du i vores gratis folder.
Citrus
Citrus har længe været brugt i desserter, med dens naturlige sure element, der tilføjer en tilfredsstillende smag. Nu er brugen af citrus blevet mere specifik, da menuerne kalder særlige typer citrus som blodappelsin, mandarin og key lime. Grapefrugt og yuzu er stadig populære, ofte kombineret med en anden tropisk smag som kokos. Kumquat er en ny ingrediens, hvor dens syrlige smag er afbalanceret med mørk chokolade eller andre sødere frugter. Denne nemme crème brûlée har en god kombination af syrlighed og sødme. Den karamelliserede top giver det ekstra element af sprødhed.
Ekstra forkælelse
Gæster er ofte mere tilbøjelige til selvforkælelse efter en hård periode, da man har brug for lidt ekstra til at forsøde hverdagen. Flere tilbyder desserter til morgenmad som søde pandekager, fransk toast og kage, og det beviser virkelig, at dessert er en heldagsspise. Alle slags chokolade vinder her og også flere frugter vinder frem med et spil mellem sødt og surt. Denne dessert leger med alle smagsløg med det søde og salte, kolde og varme.