Mød den nye tids kød! | Unilever Food Solutions

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Vidste du, at 42 % af forbrugerne verden over ønsker at spise mere grønt? Et tal, der når op på hele 60 % i gruppen af omnivorer (altældende), der hovedsageligt består af mænd i alderen 45+. I Norden ser vi nu fleksitartrenden som et livsstilsvalg blandt forbrugerne – her spiser op til 40 % vegetarisk hver dag og kød sjældnere. I Kantar Worldwide Divisions undersøgelse spises de grønne retter ikke hovedsageligt af veganere eller vegetarer, men hele 89 % spises af fleksitarer og omnivorer.

Enkle tips til at vegetarisere din menu!

Du behøver måske ikke at ændre dine opskrifter helt: Kan du mon gøre dem grønnere ved at erstatte nogle få ingredienser? At vegetarisere indebærer også, at retterne let bliver laktose- og mælkefri, hvilket betyder, at endnu flere gæster kan spise med.

  • Brug plantebaseret kød i stedet for traditionelt kød.
  • Brug plantebaserede mælkeprodukter i stedet for traditionelle mejeriprodukter.
  • Brug HELLMANN’s Vegan Mayonnaise i dressinger og kolde saucer.
  • Brug bælgfrugter oftere – fås nu også som pasta og lasagneplader, hvilket både øger proteinindholdet i retten, og gør den glutenfri (i modsætning til, hvis du havde brugt traditionel pasta af hvedemel).
  • Brug røgede svampe i stedet for røget bacon.

Eksempel på opskrift: Hvis du laver stroganoff med pølser, kan du erstatte pølsen med The Vegetarian Butchers NoChicken Chunks eller alternativt svampe og bruge en mælkefri madlavningsfløde. Så bliver retten vegansk, laktosefri og mælkefri.

 

Let at være fleksitar med The Vegetarian Butcher

Med produkterne fra The Vegetarian Butcher er det nemt at imødekomme flere gæsters ønsker. De er nemme at tilberede, og det er lige så enkelt at gøre én eller flere af dine retter på menuen vegetariske eller veganske. Du skal blot erstatte det traditionelle kød med Vegetarian Butcher, så har du hurtigt en ret til den nye generation af grønne kødelskere. Du får en mere rummelig restaurantvirksomhed med mulighed for at udvide din kundekreds, og du er også med til at mindske den samlede klimapåvirkning! Det er win-win!

 

Populære madpræferencer og procenttal i gennemsnit globalt*:

  • Omnivorer 65 %: Består hovedsageligt af mænd på 45+. Spiser kød og mere traditionel kost til hverdag.
  • Fleksitarer 25 %: Spiser primært vegetarisk kost samt fjerkræ og fisk. Rødt kød spises sjældnere. 40 % spiser fleksitarisk i Sverige.
  • Pescetarer 5 %: Vegetarer, der også spiser fisk. I dag er der dog mange pescetarer, der kalder sig vegetarer.
  • Vegetarer 10 %: Lacto-ovo-vegetarer spiser plantebaseret kost samt mejeriprodukter og æg.
  • Veganere 5 %: Spiser kun plantebaseret kost.

* Tal ifølge Kantar Group.

The Vegetarian Butcher 00:00

 

Grønt for planeten!

De fleste ved nu, at det, vi spiser, har en effekt på vores planet og på vores sundhed. Her er nogle eksempler på små ændringer, der kan gøre en stor forskel, både for individet og planeten.  

Variation af grøntsagerne

  • Hvis vi spiser et varieret udvalg af grøntsager, kan vi øge vores indtag af antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Udskiftning af proteinkilder

  • Ved at erstatte kød, fjerkræ og fisk med vegetabilske proteinkilder, kan vi reducere vores miljøpåvirkning betragteligt.

Læs mere om Future50Foods!