Ingredienser
Karamellen 1
-
Smør 100.0 g
Karamellen 2
-
Sirup, lys 100.0 g
-
Glukose 50.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
Muscovada sukker 50.0 g
-
Salt, Havsalt 2.0 g
Tilberedning
-
Karamellen 1
- Brun smørret i en gryde til det er pænt gyldent.
-
Karamellen 2
- Hæld smørret over i en ny kasserolle og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Kog under forsigtig omrøring til 112°C hvis du ønsker en blød karamel til desserter og til 124°C hvis du ønsker karamel stykker til kaffen.
-
Karamellen 3
- Afkøl gryden hurtigt i et vandbad for at afslutte tilberedningen.
- Fyld derefter den bløde karamel i plastflasker med tud eller fyld den faste karamel i silikoneforme, hvis den skal serveres som separate karameller.