Ungarsk gullasch
En kraftig og langtidskogt klassiker på højreb, som varmer godt i efterårs- og vintermørket. Servér den med cremefraiche, hakket persille og friskbagt brød.

Ingredienser
Gullasch
-
Oksehøjreb 1600.0 g
-
rapsolie 20.0 ml
-
Hvedemel 60.0 g
-
salt 5.0 g
-
Peber 3.0 g
-
Løg, finthakket 700.0 g
-
Gulerod, tern 400.0 g
-
Bladselleri (blegselleri) 500.0 g
-
Peberfrugt, rød, i tern 600.0 g
-
Hvidløg, hakket 30.0 g
-
4 Spsk. Paprika
-
Spidskommen, stødt 20.0 g
-
Tomatpure, koncentreret 120.0 g
-
Laurbærblad 6.0 stk.
-
Vand 1600.0 ml
-
Kartofler tern rå 1600.0 g
-
Salt Og Peber
-
Creme Fraiche
-
Persille, hakket 25.0 g
Tilberedning
-
Gullasch
- Skær kødet i tern på cirka 3 cm.
- Bland melet med 1 tsk. salt og 1 tsk. peber, og panér kødet. Brun kødet fint i stegeolie på alle sider.
- Sauter løg, gulerødder, selleri, hvidløg og halvdelen af peberfrugterne i lidt olie, indtil de er møre.
- Tilsæt kød, krydderier og tomatpuré, og lad det hele sautere i yderligere et minut eller to.
- Tilsæt laurbærblade, vand og Knorr Oksebouillon, og rør godt rundt. Kog op, og lad det simre under låg, indtil kødet begynder at blive mørt, ca. 1,5 time.
- Tilsæt kartoflerne og resten af peberfrugterne, og lad det hele simre i yderligere 30 minutter.
- Smag til med salt og peber inden servering, og servér gryderetten med cremefraiche og persille.