Menu

Nogle gange har vi en tendens til at behandle bladgrøntsager som utidssvarende og ubetydelige. Dette synes vi, er på høje tid at droppe.

Bladgrøntsager er en frisk og lækker ingrediens. Nogle sorter dyrker vi for deres egen skyld, mens andre sorter desværre ofte ender i skraldespanden, fordi de mest anses for at være et vedhæng til en anden afgrøde.  Når det er sagt, så er dyrkningstiden for bladgrøntsager kort, og de er fulde af fibre, vitaminer og mineraler. Spis dem ofte og gerne. 

 

Spinat

 

Næppe et nyt bekendtskab, men stadig lige god og sund. Spinat, som i øvrigt er i familie med både rødbede, bladbede og quinoa, trives i vores køligere klima. Derudover kan denne grønne lækkerbid dyrkes året rundt, og den får et ekstra plus for hurtig vækst . Vi anbefaler at bruge den, når som helst du har muligheden.  

 

Rødbedetop

Al ære til rødbeder, men hvad mange ikke ved er, at den mest nærende del af rødbederne faktisk er toppen. Den er rig på vitaminerne K og A, og i forhold til mange andre grøntsager indeholder den også en hel del mere magnesium og kalium. Den, der vil sælge rødbedetoppens fordele endnu mere, kan nævne, at den er rig på jern og indeholder næringsstoffet lutein, som er godt for øjnene. Rødbedetoppen har visse ligheder med grønkål og kan også ristes til uimodståelige chips. Det er også et hit at sautere den i lidt olivenolie.

 

 

Brøndkarse

Brøndkarse omtales nogle gange som “superfood”, og er fyldt med mange forskellige antioxidanter og vitaminer, især betakarotin og C-vitamin samt meget A- og K-vitamin. Brøndkarse kan dyrkes på de fleste kontinenter, men foretrækker et køligere klima. Brug både bladene og stilken!

Grønkål

Hvad ville verden være uden den sprøde, skønne, robuste kål? Vi er utroligt glade for, at den trives på vores kølige breddegrader. Ud over sine robuste egenskaber er grønkål virkelig dronningen over alsidighed, og den er lækker såvel rå som tilberedt på mange forskellige måder. 

 

 

Rødkål

Rødkål er lidt af en kamæleon, der skifter farve afhængigt af jordens pH, fugtighed og lerholdighed. Rødkål indeholder ti gange så meget A-vitamin samt dobbelt så meget jern som sin allerede supersunde slægtning grønkålen, hvilket absolut ikke gør kærligheden til kålen mindre.

 

Källa: Future 50 Foods report

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu