Når roden er god ... | Unilever Food Solutions

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Nogle gange er du nødt til at grave for at finde guld. Og med “guld”, mener vi selvfølgelig persillerod og skorzonerrod – to råvarer, som burde få meget mere opmærksomhed, hvis du spørger os.

Skorzonerrod

Skorzonerrod er almindelig i flere nordeuropæiske lande og har en lys og mild indre del under en tyk, mørk skal. Selvom den måske ikke ser ud af så meget, har skorzonerrod et højt indhold af fibre, E-vitamin og jern, den er virkelig et hit og er en lækker erstatning til for eksempel kartoffel. 

Persillerod

Persilleroden er tørkeresistent og dyrkes året rundt i blandt andet asiatiske lande. Når det er sagt, trives den også oppe hos os og kan vokse sig meget lang. Persillerod ligner udseendemæssigt pastinakken, men befinder sig smagsmæssigt mellem selleri, gulerod og persille. Brug den rå i salater, eller gør det lidt luksuriøst, og friter den. Persillerodschips er mildt sagt gode sager.  P.S. Nævnte vi, at persillerod er rig på C-vitamin?

Kilde: Future 50 Foods report