Menu

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Hvis du vil bidrage til at skabe små lækre energibomber, er der få ting, der slår spiring! Kroppen optager nemlig meget let mineraler og proteiner fra spirer, og undertiden bliver resultatet til og med bedre end den oprindelige plante. Nogle sunde favoritter er spirede kidneybønner, kikærtespirer og lucernespirer.  

Kikærter

Kikærter er en virkelig god næringskilde, men faktum er, at spirede kikærter er endnu bedre og sprødere og mere smag. Brug kikærtespirer i gryderetter, supper og småretter. En hummus lavet af spirede kikærter får en dejlig sprødhed og en lidt mere nøddeagtig smag. Blancheres i mindst ti minutter, før de kan spises. 

 

Lucernespirer

Lucernespirer har været dyrket i tusinder af år. Lucernens lange vækstsæson og evne til at berige jorden gør den til en perfekt afgrøde, og spirernes sprødhed og milde smag gør dem til et skønt indslag i mange sammenhænge.

 

Kindneybønnor

Kidneybønner er simpelthen sprængfyldte med næringsstoffer, men hvad mange ikke ved er, at spirede kidneybønner er endnu bedre.  OBS! Spirede kidneybønner skal blancheres i mindst 10 minutter, før du kan spise dem. Dette gælder alle tørrede bønner, især de større sorter, herunder kikærter. 

 

Kilde: Future 50 Foods report