Menu

Vores drikkekultur er under forandring, og det er ingen nyhed, at vi ser en øget efterspørgsel på alkoholfri alternativer, når den yngre generation indtager vores restauranter. Men hvad skal du satse på for at lave en voksen, sjov og spændende drikkemenu, der harmonerer med det, der serveres? Svaret er: te.

Te er uden tvivl det nye hotte. Te er ligesom vin meget alsidig og kan virkelig løftes til nye højder, når den matches med de rigtige råvarer. Den kan desuden serveres både varm og kold afhængig af præference, smag og sammenhæng, hvilket gør det både sjovt og spændende. Takket være en vis skarphed har den også noget voksent over sig, hvilket gør te til en hot ingrediens i alt fra mocktails til konventionelle drikke.

Vidste du, at ...

... te kan opfriske en fed og tung ret?
... te kan fremhæve smagene i milde retter?
... teen fra en bestemt region ofte matcher maden fra samme region?
... te kan påvirkes i mange forskellige retninger blot ved en justering af trækketid og vandtemperatur?

Find smagskombinationerne

I modsætning til vin er te mindre tilbøjelig til at blive en katastrofe, til gengæld kan det være endnu mere vanskelig at ramme helt plet med. Prøv dig frem, så vil du finde vellykkede smagskombinationer.

Hvid te
Velegnet til grøntsager og fisk.

Sort te
En bred kategori, der kan passe til meget. 

Sencha
Passer godt, hvis du ønsker at forstærke smagene i din fiskeret.

Grøn te
Grøn te er ofte et godt valg. Passer fint til kogt og stegt fisk. 

Jasminte
Velegnet til retter fra flere asiatiske køkkener og til desserter.

Frugtte
Gør sig godt til desserter, men også som iste.

Fremtidens drikkevaner

Titti Qvarnström, restaurant MAT på Folk Mat & Möten i Malmø.

– I fremtiden vil vi se flere drikkemenuer, der indeholder en blanding af både alkoholiske og ikke-alkoholiske drikke. Derudover har det nordiske køkken gennemgået en revolution, der har medvirket til masser af håndværksfokuserede producenter på madfronten. Nu begynder der også at ske noget på drikkevarefronten.

Kilder: 
Te: Fra Sencha til Lapsang af Petter Bjerke og Vernon Mauris

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu