Menu

Her i hurtighedens og kontaktbarhedens tidsalder er det måske ikke mærkeligt, at vi søger tilbage til vores rødder som jægere og samlere. Men hvordan kan det være, at det, der tidligere var "noget for skovbørnehaverne", nu er en af vores hotteste restauranttrends? Svaret kan blandt andet findes i et 15 år gammelt manifest. 

 

En af de absolut største tendenser lige nu er næppe en nyhed, men snarere en gammel aktivitet: at finde mad i naturen. At vi gør dette med sådan en iver, hænger nok sammen med en generel stigende interesse for lokalt producerede råvarer, men også med et manifest, der blev skrevet i 2004 og underskrevet af stjernekokke som René Redzepi, Mathias Dahlgren og Leif Sørensen, for bare at nævne nogle få. Leif kan du forresten se i fuld "vildplukker-action" længere nede på siden.

I Manifestet for Ny Nordisk Mad står der blandt andet, at det nye nordiske køkken skal

  1. udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region
  2. afspejle de skiftende årstider i sine måltider
  3. bygge på råvarer, som bliver særligt udsøgte i vores klimaer, landskaber og vande. Med andre ord: Da Manifestet for Ny Nordisk Mad blev stiftet, fik kokke og restaurantgæster øjnene op for, at der fandtes andre godter i naturen end bare bær og svampe. Siden da har foodies over hele verden spist larver og ukrudt med glæde, og de ægte prof-plukkere har nærmest fået stjernestatus i restaurantverdenen.  Prøv at google Roland Rittman, så ved du, hvad vi mener. 

Se Leif Sørensen finde velsmagende skatte på Færøerne

Around the world in 80 dishes - Fœrøerne

03:29

Kilder:

Norden.org 
Svenska.se 
ICAs Kockkompass 2018

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu