Menu

Grønt er hot, men grønt på grillen er selvfølgelig endnu hottere. Og det bedste af det hele er, at det stort set ikke kan gå galt. Der er dog alligevel nogle tips, der kan gøre dine grønne grillkunster endnu bedre. Det vigtigste er faktisk, at du behandler dine grøntsager som var de kød.  Du finder flere gode råd nedenfor!

Grillvenlige godter

Læg kål på kul!

Kål er en jordnær grillråvare, som det er meget nemt at holde af, og de fleste kålsorter trives godt i varmen, selvom især spidskålen er ekstra god på denne tid af året. Kan skæres i både, pensles med olie og lægges på grillen. Store stykker kål har bedst af indirekte varme og kan med fordel serveres med en klat mayonnaise efter smag. 

Et andet medlem af kålfamilien er den uimodståelige blomkål. Grill den hel, halveret, opdelt i buketter, skåret i skiver ... gør hvad du har lyst til! Blomkål er en ægte medspiller i grillsæsonen.

Brød på glød

Nej, brød er måske ikke en rigtig grøntsag, men det er absolut et smagfuldt indslag, der komplimenterer en grøn grilltallerken. Med en pizzasten kan du lave fantastiske ting, herunder pizza og dejlige desserter.

Når roden er god 

Forkog, hvis det skal gå stærkt, eller lad din kålrabi hygge sig ved indirekte varme i op til tre timer, før du nyder hele herligheden. 

Grill din salat

Vi vender tilbage til salaten i et andet tema, hvor vi konstaterer, at en salat kan hvad som helst – ikke mindst grilles. Tag et romaine-salathoved, halver det i længden og pensl med olie og salt. Voila. Livet er herligt. 

Frugt

Grillede frugter og bær er lige så skønne på en grilltallerken, som de er på desserttallerkenen. Citroner, jordbær, meloner, mango, nektariner, pærer, æbler og åbenlyse klassikere som bananer er velsmagende, grillede lækkerier, som ikke bør overses.

 

Kilder:
weber.com
weibulls.com
svenska.yle.fi
Grilla Grönt af  Malin Landqvist & Per Ranung

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu