Menu

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Træt af pluksalat og vårsalat? Bare rolig, der er mange flere aktører i salatlandskabet, som bare venter på at lande på din tallerken. Tillad os at præsentere den eksotiske mizuna og tatsoi, samt den glemte portulak og mælde. Svære at få fat i? Du kan ganske nemt dyrke dem selv. Held og lykke!

Mizuna 

Mizuna er en mild, busket og slank kålplante, der er meget udbredt i Japan. Brug den som den er, eller tilsæt den i varme retter såsom supper og gryderetter.  Mizuna er ikke altid mulig at få fat i, men kan med fordel dyrkes indendørs i potter.

Tatsoi

Med sine smukke, dybgrønne og sprøde blade samt milde, runde smag har tatsoi en oplagt plads i både salater og varme retter. Tatsoi er i familie med pak choi og mange andre kålsorter og passer til de samme dejlige råvarer som dens familiemedlemmer, f.eks. soya, ingefær og chili.

Portulak

Selvom den er både frisk, syrlig, saftig og generelt behagelig, er portulakken blevet glemt. Bladene er små og lidt tykke – og de er ideelle at bruge i en dejlig salat.

Mælde

Hvor nogle ser mælden som uvelkomment ukrudt, ser vi en delikatesse, der passer perfekt i både salater og supper, gryderetter osv.

Kilder: 

runabergsfroer.se 
svegro.se 
spisa.se