Menu

Råvarer i sæson er ikke bare bæredygtige og budgetvenlige, men smager også ekstra godt! Her er vores guide til sæsonbetonede afgrøder og varer, der kan opbevares hele året rundt. Du får også tips om smagskombinationer, velegnede teknikker og food hacks. Glem ikke at konservere råvaren, når sæsonen begynder at lakke mod enden. Velbekomme!

I sæson: december

 

Gulerod

Den ydmyge gulerod bør være tæt på obligatorisk i ethvert køkken. Den kan gøres sød og blød til desserter og kager, frisk og sprød som revet eller høvlet i salater samt aromatisk fyldig, når den steges eller grilles. Gulerod kan bære tungere krydderier og smage: Ovnbagt gulerod med paprika, salt og stødt koriander er en klassiker i Nordamerikas BBQ-bælte, og hvis du krydrer guleroden som kød eller fisk, vil den betale dig mange gange igen. Lav en fantastisk god plantebaseret gulerods-“pølse” – ovnrist hele gulerødder, og sving dem hurtigt i brunet smør, før de serveres i pølsebrød. Pynt med friske urter og skud og eventuelt lidt tahindressing. Gulerod fås desuden også i flere forskellige farver, som nemt giver wow-effekt, når de serveres.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu