Sæsonen for forårsgrøntsager starter nu! | Unilever Food Solutions

Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Daniel Müllerns to skarpeste tips til, hvordan man kan få succes med grønne småretter og fingermad i 2020 er lige så modsigelsesfulde som værdifulde. Man bør ikke komplicere tingene, men man skal heller ikke gøre det alt for nemt for sig selv. Forvirret? Læs videre, så vil det hele blive mere klart.

Hvad er ifølge dig nøglen til en god lille ret eller fingermad?

– For det første skal den være nem at spise. Ideelt set én eller to mundfulde pr. styk. Og så skal den smage af meget, så brug krydderier, gerne nogle spændende slags, og sørg for, at smagen efterlader et indtryk i munden. Det tredje og sidste “must” er, at der skal tilføres noget ekstra. Arbejd med forskellige teksturer og madlavningsteknikker. Det kan også tilføre en ekstra dimension til din lille ret, hvis du griller og brænder noget.

Hvis vi vender det på hovedet – hvad er så no-go i dag?

– Alt, der ikke smager frisklavet. Og så er jeg ikke en fan af fladbrødsruller. Hvem har lyst til at spise vådt brød? Nej, så gør du det for nemt for dig selv, synes jeg.

 

Hvor mange småretter eller fingermadder skal jeg lave for at have gjort det godt nok?

– Ja, det er et interessant spørgsmål. Der er ikke brug for så meget forskelligt for at gøre indtryk. Lav hellere få retter, der føles helt rigtige, end mange middelmådige. Bare hold det simpelt.

Hvad er trendy i foråret og sommeren 2020?

– Jeg tror, at vi fortsat vil forsøge at finde smukke, aromatiske blomster, der virkelig tilfører noget, når det gælder smag. Her gælder det dog om ikke at overdosere. Tag for eksempel korianderblomsten, den smager af usædvanligt meget i modsætning til koriander, som du kan bruge masser af. Med andre ord: smag dig frem.

 

Hvilket køkken inspirerer dig mest, når det kommer til fingermad og småretter?

– Det er helt klart Mellemøsten og Asien. Der er jo kommet utroligt mange inspirerende madkulturer hertil, både via rejser og indvandring.

 

Til sidst: Hvad skal vi servere til sæsonens middage?

– De alkoholfri drikke vinder stadig mere frem, i takt med at mange vælger at leve sundere. Derfor er det virkelig tilfredsstillende at kunne tilbyde spændende alkoholfri alternativer, især i betragtning af at mange gæster også er villige til at betale for kvalitet. At tage udgangspunkt i forskellige tesorter er både lækkert og smart, fordi det giver dig en god base, som derefter kan tilsættes smag med en masse skønne ting som agurk, ingefær, birkesaft og granskud.

Stilfuld servering ifølge Daniel Müllern!

Stilfuld plastemballage kan virke som en bekvem løsning, når du skal servere småretter, fingermad eller snacks. Men der er jo både smukkere, mere miljøvenlige og billigere alternativer. Her er nogle tips.

  1. Brættet
    Køb en billig rå træplanke, og brænd den en lille smule. Voilà – et virkelig flot fad.
  2. Papiret
    Et flot voksbehandlet slagterpapir skaber de perfekte rammer for små delikatesser.
  3. Stenen
    Kun få materialer er lige så smukke som sten. Ikke mindst i forbindelse med anretning.