Menu

Salaterne er kommet længere end de klassiske cæsar- og capresesalater og coleslaw. Nu arbejder vi gerne med grøntsagsbaserede retter med sæsonens lokale råvarer eller låner frit fra alle verdens spisekamre. Salaten præsenteres både som tilbehør, en mindre ret eller hovedret. De fleste af dem har dog brug for en lækker dressing, sauce eller lignende, som binder smagsindtrykkene sammen og løfter teksturen. Her kommer vores velsmagende inspiration.

 

 

Rystende god Kærnemælks Ranch

  • 1,5 dl Kærnemælk
  • 3 store spsk creme fraiche 38%
  • 3 store spsk Hellmann mayonnaise
  • 1 spsk Knorr krydderpasta hvidløg
  • ½ tsk Maille Dijon sennep
  • 1 lille svup tabasco
  • 1 lille svup Hvidvins eddike
  • Fint hakket estragon, purløg og persille
  • Salt og peber

Metodik

  1. Bland alt i et glas med låg og ryst det godt.
  2. Ranchen bliver bedre med tiden, så lav den gerne dagen før du skal bruge den.

 

Ovnbagt hvidløgs dressing

  • 2 hele hvidløg
  • 15 ml olie
  • Salt og peber
  • 30 g pinjekerner
  • Juice af 1 lime
  • 1 tsk sesamolie
  • 2 tsk Milda 100 %
  • 1 spsk Maille Dijon sennep
  •  1 tsk hakket Kapers
  • 1 tsk brun farin
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 250 ml vand
  • 15 g Knorr koncentreret grønsagsfond
  • 250 ml  vand

 

Metodik

  1. Skær enderne af hvidløget, dryp med olie og krydder med salt og peber.
  2. Pak hvidløget ind i bagepapir og bag løget i en forvarmet ovn ved 180 g i 35 til 40 min.
  3. Lad løget køle og pil fedende ud.
  4. Kom hvidløg, pinjekerne, limejuice, sesamolie, Milda 100%, sennep, kapers, brun farin, eddike og grøntsags fond og vand i en blender.
  5. Blend til en cremet konsistens, der kan ALTID justeres op eller ned på bouillonen så man får den konsistens man ønsker.
  6. Smag til med ekstra salt og peber.

 

Brændt citron dressing

  • 4 store citroner + skræl fra eden ene citron.
  •  2 dl god olie
  • Frisk basilikum
  • Frisk persille
  • Salt og peber
 
Metodik
 
  1. Del og brænd citronenerne på skæresiden til de er brunede.
  2. Pres de afkølede citroner for saft gennem en sigte og ned i skål.
  3. Kom citronsaft, citronskal, basilikum, persille og salt i en blender og tilsæt langsomt olien.
  4. Smag til med peber.
  5. Stilles koldt.

 

Jordbær-citrus-birkes vinaigrette

  • 3 dl blendet jordbær til grød
  • 30 ml frisk citronsaft
  • 30 ml god olie
  • 1 spsk blå birkes
  • Salt

 

Metodik

  1. Blend jordbær, citron og olie.
  2. Kom dressingen i en skål og vend den med salt og birkes.
  3. Juster om nødvendigt.

Til veganske dressinger: Bestil HELLMANN’S Vegan Mayonnaise. Her finder du andre veganske produkter i vores sortiment

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu