Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Bruger du meget tid på at finde lokalproducerede råvarer, som du tilbereder ved hjælp af lokale teknikker, eller har du måske endda taget skridtet videre med din egen gård, så du kan have fuld kontrol over dine råvarer? Måske ikke, men det er helt sikkert nogle af de ting, der forventes at blive stort eller endnu større i år, hvis du lytter til trendspotterne. Her er nogle andre interessante tendenser, vi fandt blandt alle de interessante trendrapporter og hos trendspottere på markedet:

 

1. Nyt mel i posen

Hvad med teffmel, bananmel eller blomkålsmel? I år forventes der noget af et boom for de mere alternative melsorter. Spændende, ikke sandt?

 

2. Hello West Africa!

Moringa, tamarind, durra, fonio, teff og hirse er ikke bare smukt klingende råvarer (hvoraf nogle endda plejer at blive kaldt superfoods), men er også en selvskrevet del af det vestafrikanske køkken, der føltes brandvarmt sidste år, men forventes at blive endnu hottere i år.

 

3. Og hello Asia!

At beskrive vores kollektive begejstring for de asiatiske køkkener som en trend føles lidt mærkeligt. I år tager vi det dog skridtet videre og opdager nye favoritter og overraskelser. Har du prøvet den taiwanske hype Cheese Tea? Det lyder fuldstændigt tosset med te, der er toppet med et skummende lag af mælk og flødeost og en knivspids salt, men i betragtning af hvor populært det er blevet, er det nok ikke så tosset alligevel.

 

4. Svampene popper op!

Det er da på tide, at svampen endelig bliver trendy? Hvis du ønsker at være supertrendy, så skal du tilslutte dig svampekaffe-hypen, der opstod for et par år siden. Hvis du blot ønsker at tilberede generelt god mad, så drag fordel af skovens guld, når sæsonen kommer – og når det ikke er sæson, kan du gå på jagt blandt alle de spændende og eksotiske dyrkede svampe, der faktisk kan fås hele året.

 

5. Nuts about nuts

Det er ikke blot udvalget af mel, som boomer; også på “spread-fronten” kan vi forvente os nye bekendtskaber. Vi taler her om nøddesmør lavet af lidt mere uprøvede nøddesorter samt kikærtesmør, græskarsmør og smør af kerner fra vandmelon. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

Og så det åbenlyse:

Alt peger naturligvis på, at vi favner det grønne endnu mere. Nye vegetabilske råvarer, nye udfordrere til alle de sojabaserede produkter og generelt lidt mere lyst til eksperimenter og nytænkning kan forventes i 2020.

Kilder: wholefoodsmarket.com, Woke Up Call, Food & Friends Trendspotting 2020