![Daniel Müllern](/dam/global-ufs/mcos/nordics/sweden/themes/ggg_2019/kockar/daniel-muller_640x640px_4.jpg)
Skorzonerrod og ramsløg er to rigtig skønne råvarer, som man kommer virkelig langt med. I hvert fald hvis man spørger Daniel Müllern. Nedenfor finder du små delikatesser, der både er sprøde, cremede og har masser af smag. Værsgo.
![](/inspiration-til-kokke/goodnessgraciousgreens2020/lillegronne/lillegronneopskrifter/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_1450759799/image.transform/jpeg-optimized/image.1585125711251.jpg)
Grillet skorzonerrod med koriander og ingefærdip
10 pers.
- 500 g skorzonerrødder
- 2 spsk. korianderfrø
- 100 g sukker
- 1 dl eddike 12 %
- 30 g korianderkarse
- 4 spsk. mayonnaise, Hellman’s Vegan
- 2 spsk. flødeost
- 1 spsk. Knorr Ingefær Krydderipuré
- 1 tsk. hvidløgspasta
Grillet skorzonerrod:
Skræl og kog skozonerrødderne i saltet vand. Når de er tilpas bløde, lægges de i isbad. Tør dem på papir, og grill dem hårdt på en kulgrill. Skæres i mindre stykker på ca. 3 cm.
Syltede korianderfrø:
Kog korianderfrøene i saltet vand i ca. 5 minutter. Lad dem afkøle i vandet. Kog en syltelage med 1 dl vand, eddike og sukker. Si korianderfrøene fra, og tilsæt dem i lagen. Skal trække i mindst 4 timer.
Ingefærdip:
Bland mayonnaise, flødeost, ingefær og hvidløg.
Servering:
Læg nogle syltede korianderfrø på skorzonerrødderne. Pynt med et par blade korianderkarse. Serveres med ingefærdip.
![](/inspiration-til-kokke/goodnessgraciousgreens2020/lillegronne/lillegronneopskrifter/jcr:content/parsys/set1/row3/span8/textimage_2086732418/image.transform/jpeg-optimized/image.1585125718212.jpg)
Sprøde ris med svampe og ramsløg
10 pers.
Ingredienser:
- 2 stk. rispapir
- 80 g enoki-svampe
- 50 g ramsløgsblade
- 10 g tørrede Karl Johan-svampe
- 4 g salt
- 1 dl mayonnaise, Hellman’s Vegan
- 1 spsk. KPF Wild Mushroom Earth
- 2 tsk. japansk soja
- 1 tsk. misopasta
- Fritureolie til fritering
Friteret rispapir:
Bland de tørrede svampe med salt, og blend eller stød dem i en morter, så de bliver til pulver. Opvarm olien til 190 °C, og fritér rispapiret et ad gangen i ca. 10 sekunder. Drys svampepulveret over. Opbevares tørt.
Svampemayonnaise:
Bland mayonnaise med Wild Mushroom Earth, soja og miso. Stilles i køleskab.
Sværtet ramsløg:
Svært ramsløgsbladene hurtigt på en tør og varm stegepande. Eller brænd dem med en gasbrænder.
Til servering:
Knæk det sprøde rispapir i 10 stykker. Sprøjt lidt svampemayonnaise på, og læg lidt rå svampe og sværtet ramsløg på.