DET RETTE UDSEENDE OG DEN RIGTIGE KONSISTENS

Hver gang!

  • Har du oplevet, at dine genopvarmede retter får et kedeligt udseende?
  • Sker det, at dine supper bliver for tynde efter nogen timers varmholdning?
  • Har din frugtgrød fået et gråt skær og skiller efter et par dage i køleskabet?

 

Stivelsesguide

Stivelsesguide

Nutidens produktionsformer stiller store krav til din stivelse. Vi har udarbejdet en guide, så du har endnu bedre mulighed for at udvælge de jævnemetoder,  der egner sig bedst til dit køkken.

Hent stivelsesguiden her!

  

8 køkkensmarte tips og tricks!

Tip 1

Vælg en modificeret stivelse, der er behandlet, for at den bliver stabil og bedre kan modstå mekanisk påvirkning, syre, varmholdning,
nedkøling, frysning.

Tip 2

Udregn stivelsesprocenten i dine retter, så kan du nemt justere mængden af stivelse, hvis du laver om i din opskrift.

Tip 3

Vær opmærksom på de forskellige stivelsers tilberedningsmetoder. Nogle skal opløses i vand, hvor andre kan drysses direkte over retten.

Tip 4

Brug den rigtige jævnemetode, så stivelseskornene hverken under- eller overkoges.

Tip 5

Tilsmagningen af retten bør så vidt muligt foretages inden retten jævnes.

Tip 6

Stivelsen nedbrydes hurtigere i retter med lav pH-værdi, også selvom retten er frosset ned til -18°C. Brug derfor MAIZENA Tapioka til syrlige retter.

Tip 7

Under 70°C begynder stivelsen langsomt at forklistre. Denne forklistring forsvinder igen ved genopvarmning af retten.

Tip 8

Genopvarmning i ovnen på 100°C uden tilsætning af damp fungerer optimalt i de allerfleste tilfælde.