Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

Synes du, at vi snakker lidt for meget om madspild? Det vil faktisk glæde os, uanset hvor mærkeligt det lyder. Vi synes, at madspild er et emne, der bør snakkes meget om, og hvis du bliver træt af at høre om det – ja, så er budskabet jo nået frem. Ved du alt, hvad der er værd at vide om madspild? I så fald kan du nøjes med at nyde godt af vores lækre og madspildsbevidste opskrifter nedenfor. Vil du gerne genopfriske din hukommelse med, hvorfor vi skal arbejde i retning mod mindre spild? Så scrol, læs, og klik dig videre til vores madspilds-app Wise Up On Waste!

Og så er vi færdige med at snakke – I hvert fald for denne gang.

Ovnbagt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout

Ovnbagt og sennepssyltet blomkål med ras el hanout

Hele blomkålen kan bruges i retten. Ovnbagt, syltet og fuldendt med alle julens krydderier i en perfekt afbalanceret blanding.

Ovnbagt og sennepssyltet blomkål

  • 1 blomkålshoved med blade, ca. 1 kg, 2 spsk. Maille sennep
  • 1 spsk. madolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 2 spsk. ras el hanout-krydderiblanding, se 
  • opskrift til højre
  • ½ spsk. brune sennepsfrø
  • ½ spsk. gule sennepsfrø
  • 3 spsk. Winborgs eddike 12 %
  • 3 spsk. vand
  • 40 g sukker
  1. Begynd med at fjerne bladene. Skær dem i tynde strimler, og læg dem i isvand. Bland sennep og madolie. Pensl blomkålen med sennepsolien, og drys med salt og krydderiblanding. Bag i ovnen ved 150 °C i ca. 45 minutter.
  2. Bring eddike, vand og sukker i kog. Sæt det til side. Kog vand op i en kasserolle på ca. 2 liter. Tilsæt sennepsfrøene, og lad det simre i ca. 2 minutter. Si vandet fra i en sigte, og tilsæt frøene til eddikelagen.
  3. Tag blomkålshovedet ud af ovnen, og læg det på et fad. Hæld vandet fra bladene, og tør dem af. Bland dem med de syltede sennepsfrø, og fordel dem over blomkålen. Servér gerne med lidt sennep ved siden af.

Ras el hanout, 1 dl

  • 2 tsk. ingefær
  • 2 tsk. sort peber
  • 2 tsk. koriander
  • 2 tsk. muskatnød
  • 2 tsk. nelliker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. røget paprika (valgfrit)
  1. Alle krydderierne skal være stødt. Bland det hele sammen, og opbevar det i et glas. Tilføj lidt røget og varm smag med paprikapulver.

Kilder:
Livsmedelsverket.se, 
fao.se

Nogle gode grunde til at reducere madspild!

Vi ved godt, at der er mange af jer derude, som gør alt for at undgå at smide mad ud, og at det meste madspild sker i husholdningerne. Men vi ved også, at det kan være svært at forstå, hvorfor du skal gøre en indsats. Her er et par gode grunde, som du kan have i baghovedet som et incitament, ud over det faktum, at omkring en tredjedel af al den mad, der produceres i verden, ikke bliver spist ...

Tænk på din pengepung!

Er ovenstående incitamenter ikke nok til at få dig til at arbejde med at reducere spildet? Så kan du altid vælge at tænke på pengepungen. At smide mad ud er det samme som at smide penge ud, og det er noget, som de fleste mennesker ikke bryder sig om.

Benyt dig af vores madspilds-app Wise Up On Waste!

Gør du alt, hvad du kan, men får stadig ikke bugt med dit madspild? Brug vores Wise Up On Waste-app til at spore og måle dit affald. Du vil blive overrasket over, hvor mange penge du kan spare ved at reducere dit affald med 20 %.