Ingredienser
Posset
-
Piskefløde 38% 900.0 ml
-
Sukker 260.0 g
-
Citronsaft 170.0 ml
Chokolademousse
-
Sødmælk 150.0 ml
Kandiserede oliven
-
Oliven, sorte, udstenet 30.0 g
-
Muscovada sukker 10.0 g
Lakridsmarengs
-
Æggehvide 50.0 g
-
Flormelis 50.0 g
-
Lakridspulver 1.0 g
Hyldeblomstmarengs
-
Æggehvide 40.0 g
-
Hyldeblomstsaft, konc. 5.0 ml
-
Flormelis 50.0 g
Tilberedning
-
Posset
- Pres citronsaften.
- Bring fløde og sukker i kog, og tilsæt citronen.
- Fordel i en kold kageform.
-
Chokolademousse
- Bland chokolademoussepulver med den kolde mælk. Start med at røre med en elektrisk røremaskine i 2 minutter ved lav hastighed. Fortsæt med at røre i 3 minutter ved høj hastighed.
- Lad moussen hvile i en time.
- Kom den i en sprøjtepose.
-
Kandiserede oliven
- Si væsken fra olivenerne, og dup dem tørre. Læg dem på en bageplade, og tør dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
- Bland sukker og majsstivelse i en blender. Hak olivenerne groft.
- Læg det hele på en bageplade, og bag dem ved 160 grader i 20 minutter.
-
Lakridsmarengs
- Pisk æggehviderne og halvdelen af flormelis til skum.
- Tilsæt lakridspulver, og rør rundt.
- Tilsæt resten af formelis, og rør rundt, til det er blankt.
- Kom i en kageform, og tør i ovnen natten over ved 64 grader.
-
Hyldeblomstmarengs
- Bland æggehvider, saft og eddike. Pisk det og halvdelen af flormelis til skum.
- Tilsæt resten af flormelis, og rør rundt, til det er blankt.
- Kom i en kageform, og bag i ovnen natten over ved 64 grader.