Vintervarme med æble, hindbær og vanilje
Denne drømmedessert, en luftig kage med hjemmelavet syrlig æblemos og luftigt vaniljeskum, solrig sprød crumble og iskolde hindbær. Alle elementerne kan forberedes på forhånd!

Ingredienser
Crumble
-
HavregrynGlutenfri 75.0 g
-
Solsikkekerner 75.0 g
-
Sukker 50.0 g
-
salt 2.0 g
-
Smør 75.0 g
Vanilje
-
Mælk 500.0 g
-
Piskefløde 38% 500.0 ml
Æblemos
-
Æble 1500.0 g
-
Vand 1.0 dl
-
Sukker 100.0 g
-
Vanille, sukker 6.0 g
Kage
-
Hvedemel 60.0 g
-
Sukker 100.0 g
-
Bagepulver 2.0 g
-
Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram) 240.0 g
Ved servering
-
Hindbær, frost 200.0 g
-
Rød Skovsyre
Tilberedning
-
Crumble
- Varm ovnen op til 160 grader.
- Hak solsikkekernerne groft, og bland dem med havregryn, sukker, salt og smør til en crumble-masse. Hæld i en kageform, og bag i ovnen i 15 minutter. Tag crumblen ud, og lad den afkøle.
-
Vanilje
- Pisk den kolde mælk sammen med creme brulé-pulveret. Lad cremen hæve i mindst 1 time.
- Pisk fløden til skum. Bland vaniljecreme og flødeskum (kan laves dagen før).
-
Æblemos
- Kog æblerne med vand ved svag varme. Rør rundt af og til. Rør rundt, indtil æblerne begynder at blive møre.
- Tilsæt sukker og vanilje, og kog igen.
- Lad æblemosen køle ned. Opbevar i køleskab.
-
Kage
- Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. Bland mel, Maizena majsstivelse og bagepulver, og tilsæt blandingen til dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør massen ud (brug en GN-bradepande). Bages ved 165 grader i 15-20 minutter, afhængigt af ovnen.
- Køl af
-
Ved servering
Top sukkerkagebunden med1. Æblemos 2. Vanilje3. Crumble4. Pynt med frosne hindbær og rød skovsyre.