Jordbærtærte
Er der noget bedre end danske jordbær? Måske lige, hvis du kombinerer dem med mørdejsbund og flødecreme! Denne jordbærtærte er indbegrebet af dansk sommer.

Ingredienser
Jordbærtærte
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€1235.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Dejen
margarine bage
/g
150.0 g
0%
Flormelis
/g
95.0 g
0%
Mandelmel
/g
30.0 g
0%
Hvedemel
/g
250.0 g
0%
Æg, hele past.
/g
60.0 g
0%
Vanillestang
/stk.
1.0 stk.
0%
salt
/g
1.0 g
0%
Cremen
Mælk
/g
400.0 g
0%
Fløde eller flødealternativ
/ml
300.0 ml
0%
Pasteuriseret æggeblommer
/g
120.0 g
0%
Sukker
/g
120.0 g
0%
MAIZENA Majsstivelse 2,5 kg
/g
35.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Smør
/g
30.0 g
0%
Pynt og servering
Jordbær
/g
1000.0 g
0%
Syre (krydderplante), rå
/g
20.0 g
0%
Rosenblade
/g
20.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Dejen
-
margarine bage 150.0 g
-
Flormelis 95.0 g
-
Mandelmel 30.0 g
-
Hvedemel 250.0 g
-
Æg, hele past. 60.0 g
-
Vanillestang 1.0 stk.
-
salt 1.0 g
Cremen
-
Mælk 400.0 g
-
Fløde eller flødealternativ 300.0 ml
-
Pasteuriseret æggeblommer 120.0 g
-
Sukker 120.0 g
-
Smør 30.0 g
Pynt og servering
-
Jordbær 1000.0 g
-
Syre (krydderplante), rå 20.0 g
-
Rosenblade 20.0 g
Tilberedning
-
Dejen
- Skær margarinen i tern og bland den med de tørre ingredienser i en foodprocessor. Når den har en smuldret konsistens blandes ægget heri.
-
Samle og rulle
- Bland indtil dejen hænger sammen. Læg den på køl og rul den herefter ud i et 3 mm tykt lag. Beklæd en firkantet tærteform med dejen.
-
Afbagning
- Bag tærtebunden gyldenbrun i ca. 10 minutter ved175°C og lad den herefter afkøle
-
Cremen
- Kog mælk,100 ml fløde og vaniljestang op. Pisk æggeblommerne, sukker og maizena op. Hæld den varme mælkeblanding over æggeblandingen under konstant piskning.
- Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og kog det op. Tag gryden af varmen og lad den køle ned til 65°C
- Pisk smør-ternene i. Sigt cremen og køl den ned. Når cremen er kold vendes 200 ml let piskede fløde i og cremen fyldes i en sprøjtepose.
-
Pynt og servering
- Skær jordbærrene i kvarte og læg dem ovenpå konditorcremen. Pynt med skovsyre og rosenblade og toppe af vaniljecreme.