Menu

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredienser

+

Dejen

  • margarine bage 150.0 g
  • Flormelis 95.0 g
  • Mandelmel 30.0 g
  • Hvedemel 250.0 g
  • Æg, hele past. 60.0 g
  • Vanillestang 1.0 stk.
  • salt 1.0 g

Cremen

Pynt og servering

  • Jordbær 1000.0 g
  • Syre (krydderplante), rå 20.0 g
  • Rosenblade 20.0 g

Tilberedning

  1. Dejen

    • Skær margarinen i tern og bland den med de tørre ingredienser i en foodprocessor. Når den har en smuldret konsistens blandes ægget heri.
  2. Samle og rulle

    • Bland indtil dejen hænger sammen. Læg den på køl og rul den herefter ud i et 3 mm tykt lag. Beklæd en firkantet tærteform med dejen.
  3. Afbagning

    • Bag tærtebunden gyldenbrun i ca. 10 minutter ved175°C og lad den herefter afkøle
  4. Cremen

    • Kog mælk,100 ml fløde og vaniljestang op. Pisk æggeblommerne, sukker og maizena op. Hæld den varme mælkeblanding over æggeblandingen under konstant piskning.
    • Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og kog det op. Tag gryden af varmen og lad den køle ned til 65°C
    • Pisk smør-ternene i. Sigt cremen og køl den ned. Når cremen er kold vendes 200 ml let piskede fløde i og cremen fyldes i en sprøjtepose.
  5. Pynt og servering

    • Skær jordbærrene i kvarte og læg dem ovenpå konditorcremen. Pynt med skovsyre og rosenblade og toppe af vaniljecreme.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu