+

Dejen

  • margarine bage 150 g
  • Flormelis 95 g
  • Mandelmel 30 g
  • Hvedemel 250 g
  • Æg, hele past.
  • Vanillestang 1 stk.
  • salt 1 g

Cremen

Pynt og servering

  • Jordbær 1000 g
  • Syre (krydderplante), rå 20 g
  • Rosenblade 20 g
  1. Dejen

    • Skær margarinen i tern og bland den med de tørreingredienser i en foodprocessor. Når den har en smuldret konsistens blandes æggetheri.

  2. Samle og rulle

    • Bland sammen indtil dejen hænger sammen. Læg den på køl og rul den herefter ud i et 3mm tykt lag. Beklæd en firkantet tærteform med dejen.

  3. Afbagning

    • Bag tærtebunden gyldenbrun i ca. 10 minutter ved175°C og lad den herefter afkøle

  4. Cremen

    • Kog mælk,100 gaf Knorr Piske 31% og vaniljestang op. Pisk æggeblommerne, sukker og maizena op. Hæld den varme mælkeblanding over æggeblandingen under konstant piskning.
    • Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og kog det op. Tag gryden af varmen og lad den køle ned til 65°C
    • Pisk smørternene i. Sigt cremen og køl den ned.Når cremen er kold vendes den let piskede Knorr Piske 31% i og cremen fyldes i en sprøjtepose.

  5. Pynt og servering

    • Skær jordbærrene i kvarte og læg dem ovenpå konditorcremen. Pynt med skovsyre og rosenblade og toppe af vaniljecreme.

+