Små mandeltærter
Klassiske sprøde kager serveret med julekrydret flødeskum, her toppet med råsyltede tyttebær.

Ingredienser
Tærtedej
-
Hvedemel 200.0 g
-
Mandelmel 60.0 g
-
Smør 150.0 g
-
Sukker 75.0 g
-
æg 1.0 stk.
-
salt 2.0 g
Flødeskum
-
Piskefløde 38% 2.0 dl
-
Sukker 10.0 g
-
200 G Råsyltede Tyttebær Eller Multebærsyltetøj
Tilberedning
-
Tærtedej
- Rør smør og sukker sammen til en blød masse, og tilsæt æg.
- Tilsæt mandelmel, hvedemel og lidt bitre mandler, arbejd dejen sammen, og stil den i køleskabet i en time.
- Fordel og tryk dejen ud i de små metalforme.
- Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 12 minutter.
- Lad kagerne køle af, før de vendes ud af formene.
- Server mandeltærterne toppet med flødeskum, råsyltede tyttebær eller multebærsyltetøj.
-
Flødeskum
- Pisk fløden luftig, og smag den til med et brev stødt Pukka chai og sukker. Afkøl blandingen i en time før servering.