Veganerens chokoladedrøm
En lækker, velsmagende og saftig chokoladekage uden mælk, smør eller æg. Den blev kaldt en ’depressionskage’ eller ’krigskage’ i 1930'erne. Men hvorfor skal der eddike i kagen? Når bikarbonat og eddike kombineres og reagerer, dannes der kuldioxid, hvilket får kagen til at vokse.

Ingredienser
Veganerens chokoladedrøm
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Chokoladekage

Chokoladetopping
Ingredient name
Chokoladekage
-
Hvedemel 260.0 g
-
Muscovada sukker 225.0 g
-
Kakao 40.0 g
-
8 G Bikarbonat
-
rapsolie 80.0 ml
-
Vand 250.0 ml
-
Vanille, sukker 3.0 g
-
salt 3.0 g
Chokoladetopping
-
Kakao 40.0 g
-
Flormelis 500.0 g
-
50 Ml Espresso
-
100 G Vegansk Margarine
Tilberedning
-
Chokoladekage
- Bland mel, sukker, kakao, salt, vaniljesukker og bikarbonat sammen.
- Bland eddike, olie og vand sammen separat.
- Bland våde og tørre ingredienser sammen til en glat dej.
- Smør en kageform, og hæld dejen i.
- Bag kagen ved 175 grader i 28-30 minutter, indtil der ikke hænger dej ved nålen eller gaflen, når den stikkes i kagen.
- Lad kagen køle af.
-
Chokoladetopping
- Rør smeltet margarine sammen med kakao.
- Pisk chokoladeblandingen sammen med flormelis, vand og vaniljesukker ved lav hastighed. Øg hastigheden, og pisk blandingen i 5 minutter, indtil den er glat og cremet.
- Smør på den afkølede kage.