Menu

Der er blevet fejret Halloween i USA siden 1800-tallet, men i de nordiske lande fik højtiden ikke vind i sejlene før 1990'erne, selvom der havde være nogle halvhjertede tidligere forsøg. Det var Buttericks og Hard Rock Café, der sammen fejrede Halloween en uge i træk. Derefter steg salget af Halloween-ting kraftigt. I dag er Halloween en tid på året, hvor det ikke kun er tilladt, men også værdsat at blive skræmt. Så hvorfor ikke benytte lejligheden til at klæde din restaurant ud på en mærkelig måde? Nedenfor får du en liste over vores bedste tips.     

Server ubehagelig mad med et smukt twist
 
Gør dit køkken til et vanvittigt laboratorium, hvor du skaber dekorationer til dine retter såsom blodsprøjt og mystisk slim. Sæt dine hovedretter i centrum og vælg derefter interessante skåle og fad til dit tilbehør, så du forstærker oplevelsen. Her er forslag til, hvordan du kan udarbejde dit Halloween-koncept:    
 
  • Skab en ramme for, hvad du vil gøre. Start med at tegne og skitsere for at visualisere den anretning, du vil lave. Klassiske ting som kirkegårde, gotiske borge eller heksekedler er god inspiration. 
  • Hold dig til et tema. Gør dine anretninger så skræmmende som muligt ved at fokusere på et klart tema. Halloween er årets mest uhyggelige aften, lad det blive bemærket selv på tallerkenen. 
  • Et farverigt mareridt. Undgå ensfarvede retter. Halloween er en magisk aften, der skal være opfindsom og sjov. Lad dine retter gå i blodrødt og slimgrønt ved hjælp af myntegelé, sennep, salsa og en infernalsk wasabidip! 
  • Tag plads i rampelyset. Hvis du ønsker, at dine gæster skal overraskes af din mørke kreativitet, så sørg for, at hovedretten skiller sig ud! Præcis som når man blander trylledrik, handler madanretning om at kombinere de rigtige ting. Skab sammenhæng mellem dine hovedingredienser ved hjælp af garniture, saucer og porcelæn. 
  • Form dine ingredienser. Kreativt skårede eller formede ingredienser kan øge den visuelle oplevelse af din mad, og samtidig bidrage med højde og struktur. 

 

Kuslig matuppläggning

 

 

Sådan tilføjer du farve til maden

Skræmmende spaghetti

Skræmmende spaghetti

Sort Halloween-spaghetti ser skræmmende ud, men smager faktisk rigtig godt. Du skal blot erstatte din almindelige pasta mod en sort spaghetti (som regel farvet med blæksprutte blæk) for at give din ret et uhyggeligt twist. 

Forgiftede æbler

Forgiftede æbler

Det er klart, at du ikke skal forgifte dine gæster – men det er tilladt at skræmme! Bland sukker, vand, majssirup og frugtfarve i en gryde og rør ved middel varme indtil sukkeret er opløst. Dyb forsigtigt æblerne i den varme sirup.  Lige så skræmmende, som det er smukt. 

Blodige kager

Blodige kager

Frugtfarve er det eneste, du behøver for at lave disse skræmmende gode kager.  Bag din yndlingskage, som du derefter dækker med almindelig hvid glasur. Lad den tørre natten over. Farv den resterende glasur mørkerød og stænk kagerne med en gaffel eller ren pensel. Super velsmagende og super skræmmende!

Slimede isterninger

Slimede isterninger

Hvorfor ikke køle dine drinks med slimede isterninger? Mos nogle vindruer og klem lidt limesaft i dem. Frys og læg i en drink efter eget valg. 

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu