Menu

Verden største land målt på areal har en masse at byde på. Dette var tydeligt i sommeren 2018, da Rusland var vært for VM i fodbold, hvor det traditionelle russiske køkken mødte konkurrence fra nogle af verdens mest populære retter. Rusland størrelse reflekterer variationen i den russiske madkultur. I vest råder europæisk storbyfølelse, og byer som Moskva og St. Petersborg byder på både betagende arkitektur og nogle af verdens mest omtalte restauranter. Hvis du vender blikket mod øst, kan du opleve den rå sibiriske vinter, skove der fortoner sig i uendeligheden og forhåbentlig en pause med en svømmetur i Sortehavet. 

AARTC Russia Rusland

Takket være Ruslands areal, er her en bred vifte af råvarer fra alle slags klimaer.

 

Det russiske køkken – et højhastighedstog i fremmarch

Med ​​Sovjetunionens opløsning sluttede også syv årtier med begrænsede menuer og sparsomme spisekamre. Amerikansk fastfood og fransk gastronomi har gjort sit indtog, mens mad fra Kina og Mongoliet er blevet mere og mere populært. I dag huser Rusland, og især Moskva, nogle af verdens mest berømte restauranter. Et afsnit i tredje sæson af Netflix-serien Chef's Table handler om White Rabbit, en stjernerestaurant i Moskva, som drives af Vladimir Mukhin. Her handler det om nyfortolkninger af det traditionelle, russiske køkken som fusioneres med retter fra hele verden. 

I det vestlige Rusland laver man ofte mad med korn, rodfrugter og kål. Fødevarer fra den østlige del indeholder en masse fisk, vildt, bær og svampe, som takket være skovene og de grønne områder er lettilgængelige råvarer. Tilsammen udgør de et rigt og varieret udvalg af mad.

Her er tre populære retter:

 

Blinis med creme fraiche, russisk kaviar og hakket rødløg  


Læs opskriften her

Hot dog med et russisk touch     

 

Læs opskriften her

AARTC Russia Rusland

Surkålssuppe – Ruslands ukronede nationalret 

 

Læs opskriften her

VM 2018 rykkede ved traditionerne

Ruslands hjemlige mad mødte hård konkurrence fra nogle af verdens mest populære retter, da verdens største sports- og folkefest fandt sted i sommeren 2018 under VM i Rusland. Horder af sultne fodboldfans krævede hurtig og god mad, som de kunne klemme ned mellem kampene. Inspireret af dette, har vi samlet de bedste og mest publikumsvenlige opskrifter – du finder dem her.

Vi sendte samtidig vores kok, Martin Lehnberg, afsted til VM for at tage temperaturen – både på Rusland som kulinarisk nation og fodboldinteressen forud for de kommende mesterskaber.

Martin i Rusland dag 2

02:08

 

Fakta om Rusland  

  • Formelt nav:  Den Russiske Føderation
  • Indbyggere: ca. 144.300.000
  • Hovedstad: Moskva
  • Officielt sprog: Russisk
  • Valuta: Russisk rubel
  • Tidsforskel: Rusland er to timer foran Danmark

     
Opskriftsmappe

Opskriftsmappe

Vores opskriftsmappe indeholder masser af velsmagende og let tilberedte retter fra hele verden, der kan hjælpe dig og dine kolleger. Tag nogle af opskrifterne nedenfor, og download vores mappe. 

Hent vores opskriftmappe
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu