Menu

Sydkorea er landet, hvis historie er præget af tilbagevendende invasioner fra nabolandene, men som på bare et par generationer er forvandlet fra en fattig landbrugsnation til et innovationens, skønhedens og populærkulturens mekka. For eksempel kommer nogle af de senere års store teknologiske opfindelser som retinaskærmen, berøringsskærmen og teknikken til overføring af store mængder data via mobil-nettet – LTE – fra Sydkorea. I den seneste tid har også ordet K-beauty – koreansk skønhedspleje – fundet vej ind i den kollektive bevidsthed.

 

Korean Wave – bølgen der skyller ind over verden.

Selv om landet har mange stærke traditioner, opfattes Sydkorea som ultramoderne. I hovedstaden Seoul ligger bygninger med innovativ arkitektur side om side med templer fra gamle dynastier. Desuden har landet en hypermoderne populærkultur, som siden 1990'erne er skyllet som en flodbølge over Europa og andre dele af verden. Ud over et par store filmsucceser er det især landets tv-serier, der har taget verden med storm, og i 2013 stod tv-serierne for 82 % af Koreas samlede kulturelle eksport. Også den sydkoreanske musik er blevet godt modtaget i store dele af verden. Det gælder især det, der kaldes K-pop – en dansevenlig musikgenre man kan synge med på. Bangtan Boys, 2NE1 og SHINee er alle eksempler på kunstnere, der er kommet ind på hitlisterne verden over. Det største sydkoreanske hit i Danmark er dog nok Gagnam Style, succesnummeret af rapperen Psy, som i dag er oppe på tre milliarder visninger på Youtube.

 

 

 

En maddestination i verdensklasse

Mange mener, at den øgede interesse for Sydkoreansk populærkultur også har bidraget til, at det koreanske køkken er blevet populært i Europa og Nordamerika. Køkkenet er præget af tusindvis af års traditioner, men den hurtige urbanisering har fået en moderne streetfood-kultur til at udvikle sig i storbyerne. Hvis du besøger nogen af de store byer, kan du også finde rigtigt obskure madsteder. Hvorfor ikke gå på café og samtidig klappe får eller bygge lego eller drikke din kaffe af et lille porcelænstoilet?

Vil du vide mere om det super-hotte koreanske køkken? Klik her.

Lær det koreanske køkken at kende

Lær det koreanske køkken at kende

Det koreanske køkken byder på smuk og velsmagende mad, som man nemt kommer til at elske. Her finder du opskrifter på 12 ægte favoritter.

Download folderen her
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu