Når julen står for døren, er det atter tid til hyggelige fester, gaver og dejlig mad. Men selvom julen handler om traditioner, kan det være sjovt at eksperimentere i køkkenet. Her får du tre spændende opskrifter på drinks og snacks, der kan give julen et friskt pust.

Gammeldags juletoddy

Gammeldags juletoddy

Træt af gløgg? Prøv en fyldig juletoddy som et koldt alternativ – og så er den alkoholfri. 

Til 10 personer

  • 940 ml mælk
  • 150 g kondenseret mælk
  • 8 stk. nelliker
  • 3 g kanel
  • 70 g æggeblomme
  • 200 g sukker
  • 480 ml Knorr Piske 31%
  • 3 g nyrevet muskat

Fremgangsmåde

Kog mælk, kondenseret mælk, nelliker og kanel sammen i en gryde. Sænk temperaturen, når blandingen koger.

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsæt herefter mælkeblandingen lidt ad gangen, mens du rører godt rundt. Sæt toddyen på lav varme, mens du bliver ved med at røre rundt.

Når den begynder at blive tyk, tilsætter du Knorr Piske 31%, muskatnød og vaniljeekstrakt og skruer op for varmen – uden at blandingen begynder at koge.

Si herefter toddyen over i en beholder med låg og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.

Server drinken kold og med nyrevet muskat på toppen. 

 

Twisted mistletoe cocktail

Twisted mistletoe cocktail

Må det godt smage lidt af jul, er vores lækre martini-cocktail med et tvist det oplagte valg.

Til 1 person

  • 45 ml vodka
  • 20 ml kirsebær-brandy
  • Saft fra en lime
  • Friske hindbær
  • Sukker

Fremgangsmåde

Dyp kanten af martini-glasset i vand og sukker for at lave en sukkerkrans rundt om glasset.

Fyld herefter is i halvdelen af cocktailshakeren og tilsæt vodka, kirsebær-brandy og limesaft.

Ryst shakeren i cirka 20 sekunder og hæld drinken i glasset.

Pynt drinken med en kvist rosmarin med to hindbær på.

Karamelliserede popcorn med smag af pebernødder

Karamelliserede popcorn med smag af pebernødder

Skift julens søde sager ud med popcorn, der har den perfekte smagskombination af sødt og salt – så har du en lækker snack til både drinks og kaffen.

Til 20 personer

  • 170 g popmajs/popcorn
  • 15 ml madolie
  • 240 g sukker
  • 270 ml Knorr Piske 31%
  • 200 g lys sirup
  • 2 g vaniljesukker
  • 3 g kanel
  • 1,5 g friskrevet muskatnød
  • 1 knivspids nelliker
  • 0,8 g nymalet kardemomme

Fremgangsmåde

Hæld olie i en gryde og pop popcornene.

Bland herefter de tørre ingredienser med salt.

Hæld Knorr Piske 31% i en gryde med sukker og lys sirup, og lad blandingen simre under moderat varme. Tilsæt krydderiblandingen og rør godt rundt.

Hæld popcornene ned i massen og vend dem forsigtigt.

Lad popcornene køle af på bagepapir inden servering.