Menu

Det enorme sydamerikanske kontinent gemmer på mange opskriftsskatte, som stadig venter på at blive opdaget. Prisbillig mad, der er let at lave, med masser af smag og varme, og som ofte taget udgangspunkt i råvarer, som vi er fortrolige med herhjemme.

 

Det peruvianske køkken er p.t. den kulinariske verdens bedst bevarede hemmelighed og står faktisk i Guinness rekordbog som det køkken, der har den største mangfoldighed af traditionelle retter i verden. Resten af de sydamerikanske landes madkulturer er endnu ikke lige så velkendte uden for kontinentets grænser, hvilket vi gerne vil ændre på. For her blandes spanske, portugisiske og afrikanske indflydelser med indfødte, indianske traditioner og resulterer i en nærmest uendelig række af retter, der er både prisbillige og nemme at lave, og som har masser af smag og varme.

 

 

 

Den gamle verden møder den nye

Længe før europæerne kom til Sydamerika, dyrkede den indfødte befolkning en utrolig mængde forskellige afgrøder. Mange af de råvarer, som vi i dag tager for givet, kommer også oprindeligt fra Sydamerika: kartofler, majs, tomater, chili, kakao, avocado, jordnødder osv. Da europæerne ankom i jagten efter guld og erobringer, medbragte de høns, grise, køer, citrus, hvede m.m. De to kontinenters køkkener smeltede lidt efter lidt sammen til den blanding af europæisk og indiansk mad, vi i dag ser over store dele af det sydamerikanske kontinent

 

Tag med på til Brasilien

00:00

En længsel efter det oprindelige

En del traditionelle, oprindelige retter blev aldrig indføjet i det nye køkken, men levede videre hos den indfødte befolkning i afsides områder. Disse retter har på det seneste fået en renæssance og dukker i stigende grad op på trendy restauranter, hvor man serverer sofistikerede versioner af opskrifter baseret på gamle råvarer som alpakakød, korn som f.eks. quinoa og amarant eller rodfrugter som kassava og maca. Hvis du endnu ikke har opdaget, hvor meget der foregår i det sydamerikanske køkken, har du meget at glæde dig til. 

Download vores opskrifter fra det sydamerikanske køkken

Download vores opskrifter fra det sydamerikanske køkken

Around the world in 80 dishes - Sydamerika folder

Download
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu