Menu

Når du køber og bruger produkter fra os hos Unilever Food Solutions i din madlavning, laver du faktisk mad med ingredienser, der er produceret på en 100 % etisk måde, samtidig med at du er med til at øge fødevareindustriens bæredygtighed.  Her finder du ud af hvordan.

Tomater

Tomater

De tomater, vi bruger hos Unilever, er dyrket bæredygtigt. For eksempel kommer de tomater, vi bruger, fra Spanien. Det varme spanske klima er perfekt til tomatdyrkning, men vandforsyningen er mere vanskelig. Vi teamede derfor op med avlerne og investerede i at udvikle nye teknikker til drypvanding og kunne konstatere, at avlerne reducerede deres vandforbrug med 30 %, samtidig med at udbyttet voksede med 20 %, og næringsindholdet i råvaren blev sågar forbedret.

Læs mere

Løg

Løg

Vidste du, at det ikke kun er en grøntsags smag og aroma, der afslører, hvornår den er klar til at blive høstet? At de ingredienser, som Unilever bruger i store mængder – som for eksempel løg – håndteres på en bæredygtig måde, er af største betydning for både kvalitet og smag. Løg peaker smagsmæssigt, når avlerne bemærker, at løgets skal er ved at falde af. Når det er sket, begynder kampen mod uret, og det er vigtigt at høste og håndtere dem så hurtigt som muligt. Skallerne efterlades i jorden og pløjes ned i den som en naturlig, solid og gratis kilde til kompost.

Tag en rundtur på en af vores løgfarme

Æg fra fritgående høns

Æg fra fritgående høns

I Europa har alle vores varemærker, for eksempel HELLMANN'S, brugt 100 % frilandsæg siden 2009. Siden da har vi arbejdet på, at dette også skulle gælde i Nordamerika, og vi nåede vores mål i slutningen af 2020. Vi arbejder på at sikre, at det også sker i resten af verden, og ved udgangen af 2020 kom 68 % af de æg, vi bruger globalt, fra fritgående høns.  

Læs mere om dyrevelfærd og æg fra fritgående høns

Urter og krydderier

Urter og krydderier

Mere end 95 % af Unilevers urter og krydderier er i øjeblikket produceret bæredygtigt – på verdensplan. Det betyder, at vores leverandørers gode arbejdsmetoder overføres til dine retter via vores ingredienser.

For eksempel: Det bedste tidspunkt at høste friske krydderurter på er om natten, når det er køligt, og urterne ikke hænger. Og når de først er høstet, arbejder vi på at tørre dem hurtigst muligt, så deres karakteristiske aromaer bevares.

Mød urteavleren, der beskytter sin jord for fremtiden

Bæredygtigt produceret palmeolie

Bæredygtigt produceret palmeolie

Palmeolie er en meget alsidig afgrøde. Det er den mest jordeffektive olieafgrøde, fordi den giver meget mere udbytte pr. dyrket hektar end andre olier, som for eksempel solsikke, raps eller soja. På grund af dette er den nu den mest almindeligt producerede vegetabilske olie i verden. Som en stor køber af palmeolie spiller Unilever en nøglerolle i at ændre industrien og standse skovrydning samt forbedre gennemsigtighed og sporbarhed, så bæredygtig palmeolie bliver den gængse palmeolie. Ved udgangen af 2020 kom 94,3 % af vores palmeolie og palmekerneolie allerede fra en række fysisk certificerede kilder.

Læs mere om Unilevers bæredygtige palmeolie og bæredygtige kilder

Bæredygtigt produceret soja i Brasilien og USA

Bæredygtigt produceret soja i Brasilien og USA

Det meste af den sojaolie, vi køber, kommer fra sojabønner, der dyrkes i USA og Brasilien. I hver region arbejder vi med landmænd, NGO'er, vores leverandører, andre landbrugsbedrifter og regeringer for at sikre bedste praksis. Vi bestræber os også på at bidrage til udviklingen af internationale standarder ved at støtte landmænd og leverandører i deres bestræbelser på at løse de store problemer, der er forbundet med sojabønneproduktion, og som varierer mellem forskellige regioner.

I Latinamerika er ikke-bæredygtig sojaproduktion for eksempel forbundet med tab af levesteder og skovrydning.

Vi er dedikerede i vores bestræbelser på at sikre, at vores forsyningskæde er fri for skovrydning i 2023, så dette er en meget vigtig faktor ved Unilevers indkøbsbeslutninger.

Læs mere om Unilevers bæredygtige soja

Unilever Food Solutions arbejder på at gøre bæredygtige levnedsmiddelmetoder til normen i foodservice-branchen. Når du køber vores produkter, skal du vide, at du gør dit køkken mere bæredygtigt og bidrager til at drive en positiv forandring i branchen.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu