Menu

Forkæl dine gæster med en dejlig tre-retters menu, der er idéel til såvel Valentinsdag som enhver anden romantisk aften. Eller blot en aften, hvor man trænger til mad, der er lavet med kærlighed! Menuen er også egnet som take-away i den rette emballage. Lad evt. kunden lave det sidste tilberedning og anretning derhjemme.

Grillet jomfruhummer med brunede jordskokker, rosenkål og aromatiske urter

Grillet jomfruhummer med brunede jordskokker, rosenkål og aromatiske urter

En lille fantastisk og festlig ret, der forfører både øje og smagsløg. Kærlighed på en tallerken, ganske enkelt.

10 pers.

  • 10 Jomfruhummer, friske i skal
  • 2 dl madolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 timiankvist
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l Knorr Proffesional Skaldyrsfond
  • 1/2 porre
  • 1 fennikel
  • 80 g ristede jordskokkeskræller, se opskrift nedenfor
  • 2 g fennikelfrø
  • 1 laurbærblad
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 timiankvist
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk riseddike
  • 100 g champignon
  • 500 g skrællede jordskokker
  • 50 g smør
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 1/2 finthakkede skalotteløg 
  • Salt
  • Peber
  • sherryeddike
  • 30 rosenkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 20 g smør
  • Salt
  • Peber

 

Til pynt

  • Plukket fennikel-dild
  • Tagetes
  • Strandsennep

 

Ristede skræller fra jordskokker

  1. Du skal bruge tynde skræller fra jordskokker. 
  2. Læg skrællerne på bagepapir. Lad dem tørre/bage i ovnen ved 160 grader i ca. 45-50 minutter. Gem i en krukke. 
  3. Tip: Dette er en dejlig smagssætter, der kan laves af alle rodfrugters skræller.
Øko-kylling med knoldselleri, blødkogt æg, puy-linser og trøffel-sabayonne

Øko-kylling med knoldselleri, blødkogt æg, puy-linser og trøffel-sabayonne

En festlig, stilfuld og fantastisk god ret, der vil imponere dine gæster.

10 pers.

Kylling

  • 1 kg kyllingebryst med skind, økologisk                   
  • 1 spsk madolie                 
  • 1 spsk smør
  • Steg kyllingen gyldenbrun. Bages i ovnen ved 125 grader til den opnår en kernetemperatur på 65 grader.

 

Bagt knoldselleri

  • 2 store knoldselleri
  • 200 g smør
  • Groft salt

Rens knoldselleri og gnid med smør og salt. Rul i alufolie og bages i ovnen ved 175 grader i 60-75 minutter. Det skal være gennembagt. Lad det køle af. Skær kanterne af og skær i 10 lige store skiver.

 

Timiankogte linser

  • 3 dl puy-linser
  • 4 gulerødder, skrællede
    2 gule løg    
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl hvidvin
  • Vand
  • 2 laurbærblade                
  • 3 kviste timian                 
  • 0,5 dl olivenolie               
  • 3 spsk balsamico
  • salt, peber   

Hak gulerødder og løg fint. Skyl linserne og dæk dem med vin og vand. Kog forsigtigt linserne sammen med gulerødder og løg i ca 20-25 minutter. Hæld vandet fra og lad det køle af. Ved servering: vend linser med lidt olie, balsamico, salt og peber.

 

Pocheret æg

  • 10 æg          

Kør æggene i cirkulationsmaskinen eller damp ved 64 grader i ca. 30-40 min. Knæk og server.

 

Trøffel-sabayonne

  • 400 g smør                                             
  • 4 hele æg                                                
  • 8 æggehvider                                                               
  • 3 dl Knorr Professional  Kyllingefond
  • Japansk soya
  • Trøffelolie
  • Salt

Reducer kyllingefond til ½ dl. Brun smørret gyldenbrunt. Lad det køle af. Pisk sammen æg, æggehvider, fond & smør. Smag til med trøffelolie, salt og soja. Hæld massen i en sifon og sæt i ovnen ved 60 grader i 30 minutter. Sæt patronen på og ryst. Opbevar et varmt sted.

Servering

Steg en skive knoldselleri gyldenbrun. Læg på en tallerken. Læg linser og tynde skiver kylling rundt om. Læg ægget i midten og top med trøffel-sabayonne. Pynt med shiso-karse og ærteskud.

Mørk chokolade og brombær

Mørk chokolade og brombær

En dessert af absolut topklasse med sprøde overraskelser, gelé og en følelse af skov og mark.

10 pers.

Brødganache

  • 250 g mørk chokolade      
  • 30 g saltet smør                
  • 300 g fløde   
  • 25 g flydende honning      
  • 80 g revet mørkt rugbrød 

Smelt chokoladen sammen med fløde, smør og honning. Vend rugbrødet i. Lad det køle af i en passende form. Skær i 10 stykker. Lad stå ved stuetemperatur 1 time før servering.

 

Sprøde brødkrummer

  • 100 g saltet, stuetempereret smør
  • 50 g sukker  
  • 25 g mørk sirup                 
  • 70 g revet rugbrød            
  • 80 g mandelmel                
  • 15 g kakao   

Rør alle ingredienserne sammen. Tør i ovnen ved 130 grader i ca. 40 minutter. Rør halvvejs.

Brombærgelé:

  • 500 g  frosne brombær
  • 150 g sukker
  • 80 g vand
  • 7 g Knorr Texture

Kog bær, sukker og vand i ca. 2 minutter. Tilføj Knorr Texture. Blend og kør gennem en finmasket si. Køl af. Rør rundt før servering.

Til servering

  • Rød skovsyre
  • Friske brombær
  • Granolie
  • Vaniljeis

Ved servering

Læg chokoladen på en tallerken. Top med sprøde brødkrummer. Tilsæt brombærgelé og top med vaniljeis. Pynt med brombær, skovsyre og et par dråber granolie.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu