Menu

Hvordan opfordrer du gæsterne til at vælge den ret, du gerne vil have, at de vælger? Og hvilke retter skal du fokusere på, når både køkkenet og gæsterne har færre penge? Her er nogle tips!

Magnus & Martinas menutips!

  1. Den ret, du sælger mest af, bør også være den, du tjener flest penge på. Derfor bør du lave den af sæsonbestemte ingredienser. "Nyhøstede grønne asparges" lyder f.eks. lækkert og luksuriøst, og det giver dig mulighed for at tage en høj pris i forhold til de faktiske omkostninger ved ingredienserne. Større indtjening = flere penge i køkkenkassen!
  2. Sørg for, at den ret, du tjener flest penge på, er den prismæssigt midterste ret på din menu, da det øger chancerne for, at den bliver din mest solgte ret. Lad os sige, at du har tre hovedretter at vælge imellem: pighvar til 600 kr., svinekotelet til 150 kr. og – sæsonens ret – torskeryg til 295 kr. På en sådan menu vil de fleste gæster vælge torskeryggen, fordi A. pighvar er for dyr og B. svinekotelet er "for billigt".
  3. Det kan være fristende at beskrive dine råvarer helt ned på gårdniveau, men hvad sker der, når leverandøren løber tør for den pågældende råvare, eller du beslutter dig for at skifte leverandør? Ændring af menuer kan være en stor udgift.
  4. Sig ikke, at de vegetariske retter er vegetariske, men lad dem blot stå blandt de andre retter på menuen for at tiltrække flere mennesker.

Vil du fordybe dig i den ædle kunst at skabe menuer? Læs dette!

Sådan beregner du prisen på din ret!

Tidligere var det nok at gange dine råvarepriser med tre, men i betragtning af, hvor meget dine udgifter er steget som følge af højere råvarepriser og store elregninger, skal du gange med fem for at få betaling for dine anstrengelser.

Hvis råvarerne til en ret f.eks. koster 30 kr., skal gæsterne betale 150 kr.

Fire retter, der giver penge i kassen og glade gæster!

Hvilke retter skal du egentlig sætte på dit menukort i dag, hvis du vil maksimere din økonomiske indtjening og kundetilfredshed på samme tid? Her er fire forslag fra vores kokke Magnus og Martina.

- Wallenbergere med Wow-effekt

Det lyder måske mærkeligt at nævne en tidskrævende ret, der også er lavet med to dyre ingredienser: kalvefars og fløde. Men sammenlignet med f.eks. en hakkebøf, som bare består af fars, kan du tage en så god pris for din ret, at fortjenesten stadig er høj.

- Skønne supper

Supper er altid gode, selvom de passer bedre ind om efteråret. Ikke alene giver supper dig mulighed for at bruge det, du allerede har, men det er også nemt at anrette en suppe pænt. Tilsæt et lækkert stykke toast, og så er du i mål!

- Perfekt pasta

Pasta er billigt og godt, og det kræver ikke meget protein. Til en portion carbonara er 50 g svinekød faktisk nok, sammenlignet med flæsk med løgsauce, hvor du skal servere mindst dobbelt så meget. Carbonara fungerer også lige så godt til frokost som til middag på en restaurant i mellemklassen. Er carbonara for dyrt? Server en Pasta Arrabiata! Og glem ikke den lidt mere luksuriøse, men stadig prisvenlige Pasta Puttanesca. Ciao!

- Glimrende gryderetter

Gryderetter kan virkelig være noget helt særligt. Se f.eks. på det indiske køkken, og følg deres eksempel med masser af krydderier og grøntsager! Resultatet behøver ikke at være dyrt, men det smager godt og ser godt ud på tallerkenen.

Denne artikel blev offentliggjort i maj 2023.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu